Ne-am putea aștepta la surprize în duminica de 9 iunie, la vot?
În localitățile mici, la vot contează omul. În orașele mari, votul se dă, de multe ori, doar politic. ”De exemplu, dl. Burduja nu a existat înainte pentru populație” remarcă Alfred Bulai, sociolog, în emisiunea ”Nod în Papură”. ”Vine cu o anumită educație, dintr-un anumit domeniu, s-a pregătit pe zona administrativă, n-au fost scandaluri pe la ministerele pe care le-a condus” a remarcat jurnalistul Val Vâlcu.
”Ăsta era un avantaj. Aura de om deasupra partidelor dădea o șansă unora din zone foarte diferite. Dacă tu ești rapidist 100%, de principiu, când îl auzi pe ăla care zice că e de la Petrolul, îi spui: ”du-te, mă, de aici, că nu discutăm”. Este un gen de animozitate. Dacă e unul deasupra, oamenii vor zice: hai, că e mai bun ăsta, decât ăștia, că oricum m-au dezamăgit. Burduja e propus de PNL. Eu nu-l critic pe el, e un om sacrificat, nici măcar nu era în țară, nu s-a pregătit pentru asta” consideră Alfred Bulai, care adaugă: ”El nu a făcut niciun fel de strategie personal. Din ce știu, i-au zis că e candidat”.
Val Vâlcu a făcut o paralelă cu ”o situație din `92, când se calificase echipa de fotbal a Serbiei sau Iugoslaviei, dar, din cauza conflictului, a fost exclusă. A fost calificată Danemarca. Ei, știind că au pierdut meciurile de calificare, erau pe la stațiuni, prin Grecia, pe unde se duc danezii să mai scoată frigul din oase. Era cu o ladă de bere, pe marginea piscinei și vine unul și-i zice să se îmbrace ca să meargă la Campionatul European - pe care l-au câștigat. Au fost relaxați”.
”Avantajul și acolo a fost al competitorilor. Absolut toți au considerat că sunt învinși din prima pentru că nu erau pregătiți, erau de la mici și bere. Asta a făcut și naționala României de mai multe ori. Când consideri că adversarul e slab, s-ar putea să dea cu tine de pământ” consideră sociologul.
Vezi continuarea de la min. 53:00:
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News