Avertisment de la oamenii de ştiinţă. Pământul va fi lovit de mai multe furtuni geomagnetice

Foto de Buddy Nath de la Pixabay
Foto de Buddy Nath de la Pixabay

Erupţii solare şi ejecţii de masă coronală au loc în fiecare zi încă de la mijlocul lunii ianuarie, iar unele se îndreaptă şi spre Pământ. Oamenii de ştiinţă avertizează că din cauza asta planeta noastră va fi lovită de mai multe furtuni geomagnetice. 

Centrul Spaţial de Predicţie Meteo din cadrul Administraţiei Naţionale pentru Oceane şi Atmosferă din SUA, dar şi biroul MET al Marii Britanii, a emis avertismente pentru furtuni geomagnetice uşoare şi moderate în zilele următoare, scrie Science Alert

Nivelurile acestor furtuni indică faptul că ar putea avea loc degradări ale frecvenţelor înalte radio la latitudini înalte, iar unii sateliţi ar putea avea nevoie de asistenţă. De asemenea, ar mai putea fi fluctuaţii în reţelele de energie, iar animalele migratoare ar putea fi dezorientate din cauza acestor furtuni. În cel mai rău caz, spun cercetătorii, dacă sunt îndeplinite toate condiţiile, sateliţii ar putea fi distruşi şi scoşi de pe orbită. 

"Sunt şanse ca pe 14 martie să vedem o creştere a fenomenelor de auroră boreală, ca rezultat a două ejecţii de masă coronală şi o gaură coronală care se îndreaptă cu viteză spre Pământ", a transmis biroul MET al Marii Britanii. 

O planetă care se formează la 444 ani lumină de noi are MOLECULA responsabilă pentru viaţă

Un inel de praf, gaze şi gheaţă aflat la 444 de ani lumină faţă de Pământ conţine o moleculă despre care se crede că ar ajuta la formarea vieţii. 

Astronomii au descoperit compusul chimic, numit eter de dimetil, în zona care va deveni o planetă lângă steaua IRS 48. 

În timp, eterul de dimetil formează prebiotice, inclusiv zaharuri şi aminoacizi, care sunt fundamentul vieţii pe Pământ, conform unei echipe de cercetători de la Observatorul Leiden, din Ţările de Jos. 

Eterul de dimetil este format din nouă atomi, lucru care îl face cea mai complexă moleculă organică descoperită vreodată în interiorul unei planete în formare, mai spune echipa, conform Daily Mail. 

"Având în vedere descoperirea, putem afla mai multe despre originea vieţii pe planeta noastră şi, astfel, ne putem face o idee mai bună privind potenţialul pentru viaţă şi în alte sistem planetare", a declarat Nashanty Brunken, student masterand la Observatorul Leiden. 

"Eterul de dimetil este cea mai mare moleculă găsită vreodată într-o planetă în formare. A mai fost văzut anterior în nori reci, în zonele de formare a stelelor, dar niciodată într-un mediu în care se formează o planetă. Asta înseamnă că astfel de molecule pot ajunge pe planetă încă de când acestea se formează. Această moleculă este importantă pentru că este o moleculă organică complexă, iar asta reprezintă punctul de început al moleculelor care duc la formarea vieţii", a transmis şi Dr. Nienke van der Marel, co autor al studiului. CITEŞTE MAI MULTE AICI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel