Avertisment din Marea Britanie: Rusia ar intenţiona să folosească rachete împotriva infrastructurii energetice a Ucrainei

Sursa Foto: FreePik
Sursa Foto: FreePik

În această iarnă ar putea fi reluate bombardamentele în Ucraina, avertizează experții britanici.

În această iarnă armata rusă ar putea începe pregătiri pentru o nouă campanie de bombardamente în Ucraina. Această constatare a fost făcută de  experţi din cadrul serviciilor de informaţii britanice, relatează dpa.

Analiza face parte din raportul zilnic al serviciilor de informaţii britanice în legătură cu războiul din Ucraina, publicat de Ministerul Apărării la Londra.

Conform acestuia, armata rusă şi-a intensificat atacurile asupra Kievului, mai ales cu drone kamikaze, la sfârşitul săptămânii trecute - probabil pentru a slăbi apărarea antiaeriană a ucrainenilor.

Rusia  nu a mai folosit rachete de croazieră timp de aproape două luni

De asemenea, forţele ruse nu au mai folosit rachete de croazieră timp de aproape două luni, ceea ce sugerează, potrivit Ministerului britanic al Apărării, că Rusia îşi construieşte "un stoc substanţial din aceste arme".

Ministerul britanic al Apărării a publicat zilnic informaţii despre evoluţia războiului din Ucraina de la invazia rusă în februarie 2022. Moscova acuză Londra că răspândeşte dezinformarea, conform Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel