EXCLUSIV  Avertisment după propunerile de lege pentru industria jocurilor de noroc. "Deci e un fel de mecanism de şantaj?"

Fotografie de la Pavel Danilyuk, Pexels
Fotografie de la Pavel Danilyuk, Pexels

Vlad Soare, preşedintele FEDBET, avertizează că propunerile legislative privind industria de jocuri de noroc, mai ales în ceea ce priveşte amplasarea acestor săli, pot deschide calea către abuzuri. 

"A fost înaintat un proiect de lege care spune că toate locaţiile pentru jocuri de noroc, agenţii de pariuri şi săli de jocuri ar trebui să fie la o distanţă de 300 m de orice şcoală, orice aşezământ cultural, orice instituţie financiară, bancară sau nebancară, orice cabinet medical, etc. Este o listă exhaustică din punctul ăsta de vedere", a precizat Sorin Georgescu, preşedintele Romslot, la DC NEWS TV. 

"Întrebarea mea este ce caută afterschool-urile aici. Pentru că pentru un afterschool, ai nevoie de două avize. Şi e nevoie de doi elevi şi un profesor. Când avem această hibă legislativă, putem face oricând un afterschool, oriunde", a replicat şi Vlad Soare, preşedintele FEDBET. 

"Deci e un fel de mecanism de şantaj?", a întrebat Val Vâlcu. 

"Iniţiatorilor li s-a comunicat de la început că această formă generează potenţială corupţie, potenţială spălare de bani, potenţială crimă organizată", a spus Sorin Georgescu. 

"În sensul că se fac presiuni asupra operatorilor?", a mai intervenit Vâlcu. 

"Evident că business-urile, atât timp cât ai o modalitate de a exercita o presiune să nu se mai desfăşoare într-un mod licenţiat, autorizat, şi să vină cineva care e predispus să opereze ilegal, pot ajunge la această discuţie", a mai spus preşedintele Romslot. 

Youtube video image

Concret, reprezentanţii industriei spun că o distanță de 300 de metri față de școli sau alte instituții ar însemna închiderea a aproximativ 90% din locații, iar pentru stat ar însemna o gaură la buget de peste 1,6 miliarde de euro, dar și o creștere a pieței negre. Totodată, interzicerea totale a publicității ar însemna bani mai puțini către media, către sport.

Pe de altă parte, economiștii atrag atenția că nu ar trebui corelată problema “moralității economice” cu legiferarea anumitor activități și servicii și că jocurile de noroc contribuie susbtanțial la PIB-ul României.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel