Avertisment pentru români! Bogdan Chirieac: Nu vom avea o toamnă linișită. Boloș, cu ciomagul, va rupe și celălalt picior al economiei

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Photos / Octav Ganea

Analistul politic Bogdan Chirieac a vorbit despre situația economică a țării, în contextul în care Coaliția de guvernare nu s-a hotărât încă privind data alegerilor prezidențiale.

Bogdan Chirieac ne avertizează că nu vom avea o toamnă liniștită, în condițiile în care măsurile luate de Guvern, pe plan economic, vor face ca inflația să explodeze. Cea mai recentă este majorarea accizei de la 1 iulie, care va duce, implicit, la creșterea prețurilor. "Nu vom avea o toamnă liniștită, ci greve, o majorare semnificativă a inflației, care va crește și de la 1 iulie, pentru că s-au majorat accizele", a spus Bogdan Chirieac în cadrul unei intervenții telefonice la Realitatea Plus.

Analistul politic a vorbit și despre "Ordonanța ticăloșiei", dată de ministrul Finanțelor, Marcel Boloș, între Crăciun și Anul Nou, care produce în continuare efecte nefaste în buzunarele românilor. 

Bogdan Chirieac: Boloș, cu ciomagul pe care îl are în mână, va rupe și celălalt picior al economiei românești

"Domnul Boloș, cu ciomagul pe care îl are în mână, va rupe și celălalt picior al economiei românești, după ce a mărit taxele și impozitele. A dat acea Ordonanță a ticăloșiei, între Crăciun și Anul Nou, anul trecut, cu o mulțime de nenorociri. Unele dintre ele își fac efectul, inclusiv majorarea accizei la carburanți. Apoi, majorarea pensiilor va avea ca și consecință imediată majorarea inflației. De asemenea, forțarea pe salariul minim pe economie la 3.700 lei brut, dincolo de afirmațiile populiste, va conduce și aceasta la o creștere a inflației", a spus Bogdan Chirieac, la Realitatea Plus, în emisiunea moderată de Ana Maria Păcuraru.

De altfel, și economiștii au avertizat în repetate rânduri, cu privire la efectele negative ale celor mai recente modificări fiscale, care vor face o situație economică și mai greu de suportat pentru români. Profesorul de economie Mircea Coșea a semnalat, de mai multe ori, faptul că economia este ”sacrificată pe altarul alegerilor” din acest an. Vezi articolul complet aici!

Citește și - Ce ar trebui să faceți dacă nu mai reușiți să puneți bani deoparte. Adrian Asoltanie: Vă spun un sfat foarte important

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
NoMy - smt4.3.1
pixel