Avertismentul INSP: Școala online nu reduce transmiterea Sars-Cov-2. Există studii

Avertismentul INSP: Școala online nu reduce transmiterea Sars-Cov-2. Există studii / Foto: Pixabay
Avertismentul INSP: Școala online nu reduce transmiterea Sars-Cov-2. Există studii / Foto: Pixabay

Specialiștii avertizează că școala online nu reduce transmiterea Sars-Cov-2. 

Școala în mediul online nu reduce transmiterea virusului SarsCov2. Este avertismentul lansat de specialiști. Aceștia susțin că, deși elevii sunt în vacanță, pot merge în locuri aglomerate și se pot îmbolnăvi. Experții de la Institutul Național de Sănătate Publică spun că, în prezent, nu există date care să arate că mobilitatea populației este mai redusă dacă școlile sunt închise, transmite Realitatea Plus.

Totodată, experții INSP au precizat că nu au recomandat închiderea școlilor pentru două săptămâni, așa cum se întâmplă acum. Mai mult, din contră, ar fi important ca școlile să funcționeze în format fizic, concomitent cu introducerea noilor restricții, iar capacitatea de testare să crească.

”Noi nu am dat nicio recomandare în privința școlilor. Nu, din contră, există studii care arată că în momentul în care copiii sunt liberi să circule, trebuie implementate de alte tipuri de restricții concomitent astfel încât să nu se mute din școală în alte locații. Există studii care arată că școala trebuie să funcționeze fizic concomitent cu introducerea celor la alte restricționate restricționării celorlalte activități care să favorizeze școala fizică și, evident, cu testare, cu screening.”, a declarat directoarea INSP, Adriana Pistol.

Școlile sunt închise până pe 8 noiembrie. După această dată autoritățile vor decide dacă elevii revin sau nu în bănci, în funcție de situația epidemiologică.

SUA autorizează vaccinul COVID-19 pentru copiii între 5 și 12 ani

Autoritatea de Reglementare în Sănătate din SUA a autorizat, vineri, vaccinul produs de Pfizer și BioNTech împotriva coronavirusului pentru copiii între 5 și 12 ani, transmite Agerpres, citând Reuters.

Decizia Autorității de Reglementare în Sănătate vine după ce un grup de consilieri ai Food and Drug Administration (FDA) a votat, marți, cu o majoritate covârșitoare, recomandarea autorizării.

Un grup consultativ al Centrelor pentru Controlul și Prevenirea Bolilor din SUA (CDC) are programate întâlniri săptămâna viitoare pentru a analiza recomandările cu privire la modul în care ar trebui să fie utilizat vaccinul la această grupă de vârstă. Directorul CDC va avea ultimul cuvânt. Doar câteva țări au aprobat până acum vaccinurile COVID-19 pentru copiii cu vârste între 5 și 12 ani și chiar mai mici.

FDA a autorizat o doză de 10 micrograme de vaccin Pfizer la copiii mici, mai mică față de cele 30 de micrograme din vaccinul original pentru cei cu vârsta de 12 ani și peste, notează Mediafax. Pfizer și BioNTech au declarat că vaccinul lor a arătat o eficacitate de 90,7% împotriva coronavirusului într-un studiu clinic pe copii cu vârsta cuprinsă între 5 și 11 ani.

Companiile așteaptă date dintr-un studiu clinic pe copii cu vârsta cuprinsă între 2 și 4 ani până la sfârșitul anului. Vezi mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel