Avertismentul Moscovei în privința folosirii sistemelor PATRIOT

Inquam Photos / George Călin
Inquam Photos / George Călin

Rusia lansează un avertisment în privința folosirii sistemelor PATRIOT.

Rusia spune că folosirea sistemului de apărare aeriană PATRIOT pe pământul său ar intensifica conflictul, transmite Reuters.

Discuțiile despre permiterea Ucrainei să folosească sistemul de apărare aeriană PATRIOT peste teritoriul Rusiei arată că Occidentul este pe cale de escaladare, transmite agenția de presă TASS, citând de Ministerul de Externe al Rusiei. Rusia va lua toate măsurile pentru a contracara astfel de amenințări, a mai transmis MAE rus.

România ar putea ceda Ucrainei sisteme PATRIOT

Avertismentul de la Moscova vine în contextul în care recent președintele României, Klaus Iohannis, a declarat în urma vizitei la Casa Albă că a discutat cu omologul său american, Joe Biden, despre posibila cedare a unui sistem de apărare antirachetă Patriot către Ucraina. Cu toate acestea, șeful statului declarase că România nu poate rămâne fără apărare aeriană. Ulterior, Nicolae Ciucă, preşedintele Senatului, a declarat că eventuala decizie de a ceda un sistem PATRIOT către Ucraina va fi luată în Consiliul Suprem de Apărare a Ţării (CSAT), dar deocamdată acesta nu a fost convocat.

VEZI ȘI: Va ceda România un sistem PATRIOT Ucrainei? Ciucă spune "că decizia va fi luată în CSAT"

Țara noastră a cumpărat șapte sisteme de apărare antiaeriană PATRIOT. Până în prezent, patru dintre acestea au fost livrate, iar celelalte trei urmează să fie achiziționate conform contractului încheiat. Dintre cele patru sisteme livrate, unul a fost pus în funcțiune.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel