COD ROSU  Update/ Avertizare meteo imediată. Ploi torenţiale, peste 50 litri pe metrul pătrat

Foto cu rol ilustrativ: Pixabay
Foto cu rol ilustrativ: Pixabay

Este cod roşu de vreme rea, avertizare meteo imediată. 

Update: O avertizare Cod Roşu a fost emisă şi pentru Județul Caraş-Severin: Bozovici, Văliug, Brebu Nou. Va fi valabilă până la 16:00 şi se vor semnala averse torențiale care vor acumula peste 40...50 l/mp, frecvente descărcări electrice, grindină. În zona avertizată s-au acumulat cantități de peste 40 l/mp.

Update: A fost emis cod roşu pentru judeţul Suceava, localităţile: Câmpulung Moldovenesc, Frumosu, Sadova. 

Vor fi semnalate averse torențiale care vor acumula peste 40...50 l/mp, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului și grindină. În zona avertizată s-au acumulat cantități de peste 40 l/mp.

Avertizarea e valabilă până la 15:40. 

-----------------------------------------------------------

ANM a emis un cod roşu de ploi torenţiale pentru judeţul Prahova, localităţile Câmpina, Breaza, Filipeștii de Pădure, Filipeștii de Târg, Brebu, Florești, Telega, Măgureni, Bănești, Poiana Câmpina, Provița de Jos, Provița de Sus. 

Conform ANM, se vor semnala "averse torențiale care vor acumula peste 40...50 l/mp. În zona avertizată s-au acumulat cantități de apă de peste 50...60 l/mp".

Avertizarea meteo este valabilă până la ora 11:30. 

Jumătate de ţară este afectată de cod galben şi cod portocaliu de vreme rea

"În Banat, Crișana, Maramureș, Transilvania, Oltenia, jumătatea de nord a Moldovei, nord-vestul Munteniei, precum și la munte vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată. Aceasta se va manifesta prin averse, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, vijelii și grindină. În intervale scurte de timp cantitățile de apă vor fi de 20...25 l/mp și izolat peste 40 l/mp", transmite ANM, în dreptul avertizării COD Galben, valabilă până pe 6 iulie la ora 2:00 dimineaţa.

În ceea ce priveşte codul portocaliu, ANM spune că "în zona de munte, sudul Banatului, în cea mai mare parte a Olteniei și a Transilvaniei și în nord-vestul Moldovei vor fi averse torențiale, descărcări electrice, vijelii și grindină de medii dimensiuni, iar în intervale scurte de timp (1-3 ore) sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 30...40 l/mp și izolat peste 50...70 l/mp".

Avertizarea este valabilă până pe 5 iulie, la ora 23:00. 

Iată mai jos cum arată harta zonelor afectate: 

Cum va fi vremea în Bucureşti 

Vremea va fi caniculară, cu disconfort termic ridicat în orele după-amiezii când indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Cerul va fi variabil, cu înnorări și condiții de averse și descărcări electrice mai ales spre seară. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul a 35 de grade.

Disconfort termic miercuri şi joi 

"În intervalul menționat disconfortul termic va fi ridicat în regiunile sudice și estice, astfel încât indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge și local va depăși pragul critic de 80 de unități. Va fi caniculă în cea mai mare parte a Munteniei, vestul Dobrogei și în jumătatea de sud a Moldovei, zone unde temperaturile maxime vor fi cuprinse între 33 și 37 de grade", mai indică ANM.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel