Avertizare privind folosirea lămpilor UV împotriva COVID-19

Lampă UV. FOTO: freepik.com
Lampă UV. FOTO: freepik.com

Specialiștii lansează un avertisment cu privire la folosirea lămpilor cu ultraviolete pentru a dezinfecta coronavirusul sau alți germeni. 

Lămpile care folosesc lumină ultravioletă pentru a ucide germenii, pot inactiva coronavirusul, dar nu oferă toate siguranță și nici nu este clar cât de bună este această lumină la locul de muncă, a declarat miercuri Administrația americană pentru produse alimentare și medicamente, scrie CNN

Specialiștii spun că lungimile de undă ultraviolete C (UVC) sunt mai bune decât lumina UVA și UVB pentru a distruge virușii. Cu toate acestea, nu se cunoaște eficiența acesteia. 

„Eficiența lămpilor UVC în inactivarea virusului SARS-CoV-2 este necunoscută, deoarece există date publicate limitate despre lungimea de undă, doza și durata radiațiilor UVC necesare pentru inactivarea virusului SARS-CoV-2”, se arată într-un comunicat. 

Organizația Mondială a Sănătății avertizează împotriva încercării de a le folosi pentru a dezinfecta pielea umană, inclusiv mâinile. În plus, unele lămpi UVC generează ozon, care poate irita căile respiratorii.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel