Aveţi grijă cu ce ghid plecaţi pe munte. Salvamont România a intervenit pentru a salva mai multe persoane, după ce grupul cu care erau s-a divizat

Facebook Salvamont România
Facebook Salvamont România

Salvamontiştii au intervenit pentru a salva mai multe persoane de pe munte, pe Transfăgărăşan, după ce grupul în care erau s-au divizat. Deşi ghidul care conducea grupul a transmis că ştie ce face, realitatea a fost cu totul alta. 

"Patrula de serviciu în zona Cota 2000 Transfăgărășan, intervine în acest moment la evacuarea a două persoane din Spintecătura Budei. Acestea fac parte dintr-un grup condus de o persoană care susține că știe ce are de făcut, dar în acest moment, nouă dintre participanți continuă spre... Mușeteica (este ora 16:15!) iar alte trei s-au întors spre vf. Arpașu Mic, pe unde au venit. Adică formula perfectă generatoare a situațiilor despre care vorbim permanent!Îi vom extrage pe cei doi, și să sperăm că lucrurile nu se vor agrava spre seară, cu ceilalți participanți...", a transmis Salvamont România sâmbătă după-amiază. 

După ce salvamontiştii au coborât în siguranţă cele două persoane, li s-au adeverit şi temerile. Alte persoane din acelaşi grup au avut nevoie de ajutor. 

"Așa cum ne așteptam, unul dintre cei din grupul de nouă care au continuat, a călcat strâmb și prezintă o entorsă de gleznă, astfel că se formează echipă cu toți salvatorii prezenți în patrulă și se va proceda la extragerea victimei, intervenția elicopterului fiind exclusă din cauza orei târzii.

Aveți grijă sa vă culegeți informații despre cei care vă duc pe munte Cum spuneam mai devreme, fragmentarea grupului este primul pas către situații de risc. Conducătorul grupului -plătit sau nu- este clar că nu a știut capacitatea psihică, fizică și tehnică a fiecărei persoane din grup și e posibil să nu fi știut foarte bine nici dificultățile de pe parcursul alpin pe care urma să-l facă cu 14 (!!!) oameni.", mai arată sursa citată. 

În final, grupul s-a rupt în alte facţiuni mai mici, transmit salvamontiştii, iar ghidul a rămas pe munte pentru a da explicaţii jandarmilor. 

"Dupa ce grupul s-a mai spart în câteva "facțiuni" pe coborâre despre care "liderul" nu știe și nu-și asumă nimic (au plecat colegii noștri să-i recupereze!!!) până la urmă ajung cu toții jos, la asfalt, iar "organizatorul" a rămas ceva mai mult să explice toată aventura, jandarmeriei montane", concluzionează salvamontiştii.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
NoMy - smt4.5.3
pixel