Avion de mici dimensiuni, cu 9 persoane la bord, prăbușit în largul insulelor Galapagos

FOTO: Freepik @alexeyzhilkin
FOTO: Freepik @alexeyzhilkin

Un avion mic, la bordul căruia se aflau nouă persoane, între care și doi copii, a amerizat de urgență în largul insulelor Galapagos.

Un avion de mici dimensiuni, cu nouă persoane la bord, a amerizat de urgenţă, luni, în largul insulei ecuadoriene San Cristobal, din arhipelagul Galapagos, notează AFP.

”Nu există persoane dispărute sau morţi”, a indicat protecţia civilă, adăugând că toate persoanele aflate la bord au fost recuperate ”în stare bună de sănătate”.

Avionul s-a prăbuşit în mare la aproximativ 1,6 kilometri de plaja Punta Carola, în San Cristobal, una dintre insulele populate situate în estul arhipelagului clasificat de UNESCO drept patrimoniu mondial al umanităţii pentru fauna şi flora sa unică.

El a amerizat la scurt timp după ce a decolat din San Cristobal spre insula Isabela, cea mai mare din Galapagos, situată mai la vest.

Pe înregistrările video postate pe reţelele de socializare se poate vedea micul avion alb plutind pe ape, în ploaia tropicală, şi o barcă pneumatică cu motor venind în ajutor.

Autoritățile vor evalua impactul avionului asupra mediului

Avionul s-a scufundat apoi, a precizat un responsabil al pazei de coastă, potrivit căruia marina şi autorităţile parcului ”vor evalua impactul” accidentului asupra mediului.

”Luăm măsurile necesare pentru a conserva mediul marin şi de coastă”, a declarat într-o înregistrare video directorul regional al spaţiilor acvatice şi pazei de coastă a insulei, căpitanul Ramiro Armijos.

Conform protecţiei civile locale, cei nouă supravieţuitori, doi membri ai echipajului şi şapte pasageri, printre care o femeie şi doi copii, au fost transportaţi la spitalul din Puerto Baquerizo Moreno, capitala provinciei Galapagos, pentru control medical. Cel puţin un cetăţean chilian ar face parte din grupul de pasageri, conform Agerpres.

Citește și: O stewardesă din România a surprins un obiect misterios, de culoare roz, pe cer, în timp ce zbura către Polonia / foto

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel