Avion prabușit Cuba. Bilanț trafic. Doliu național

 Autorităţile cubaneze au decretat doliu naţional de două zile, începând de sâmbătă, după prăbuşirea unui avion de linie la Havana, accident soldat cu cel puţin 107 morţi, în circumstanţe încă neelucidate, informează BFMTV.  

Aparatul Boeing 737-200 s-a prăbuşit într-o zonă nelocuită vineri, în jurul orei prânzului, după ce tocmai decolase spre Holguin (estul Cubei), având la bord 110 persoane: 104 pasageri, majoritatea cubanezi, potrivit media oficiale, şi şase membri ai echipajului de naţionalitate mexicană. În urma accidentului, au supravieţuit doar trei persoane, aflate "în stare critică", conform autorităţilor. 

Informaţiile despre accident oferite presei sunt extrem de sumare deocamdată, o anchetă fiind în curs. Avionul s-a prăbuşit la puţin timp după decolare, în momentul în care aparatul efectua un viraj. Autorităţile nu au precizat dacă cutiile negre au fost găsite. 

Anchetă de amploare 

"Ministerul Transporturilor a trimis la faţa locului o comisie pentru a ancheta faptele şi în prezent vom lansa toate investigaţiile pertinente, urmând să comunicăm informaţii populaţiei de îndată ce vom obţine rezultate", a declarat vineri noul preşedinte cubanez Miguel Diaz-Canel, care i-a succedat lui Raul Castro în urmă cu o lună. 

Acesta din urmă, operat recent de hernie la vârsta de 86 de ani, a dat instrucţiuni şi a transmis "condoleanţe familiilor victimelor catastrofei". 

Direcţia generală aeronautică civilă mexicană a anunţat trimiterea unei echipe de specialişti pentru a ajuta autorităţile cubaneze în anchetă. 

Avionul era închiriat de compania publică cubaneză Cubana de Aviacion de la Mexicain Global Air, cunoscută şi sub denumirea de Aerolineas Damojh, potrivit formulei "wet lease", care prevede o închiriere cu echipaj complet, format din doi piloţi, trei însoţitoare de bord şi un tehnician, relatează Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel