Avionul care trebuia să-i aducă în țară pe cei 41 de români din Cairo s-a stricat

Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik

Avionul Spartan care a fost trimis în Cairo pentru a-i aduce în țară pe cei 41 de români evacuați din Gaza s-a stricat.

Aeronava MApN a ajuns în Cairo, dar nu a mai putut decola spre România, după ce piloții români au depistat o problemă tehnică, înainte de decolare. Se ia în calcul să se trimită o altă aeronavă, dacă nu se va rezolva această problemă, potrivit Antena 3.

Armata a trimis un alt avion în Cairo, cu piese de schimb. Astfel, cei mai probabil românii vor ajunge în țară după miezul nopții.

"Prioritatea noastră e ca cetățenii români evacuați să ajungă în siguranță în România. Astfel de situații apar, nu este nimic ieșit din comun. Obiectivul este aducerea cetățenilor români și membrilor de familie în siguranță în România. Grupul a fost evacuat în urmă cu câteva zile, au reușit să treacă prin punctul de trecere de la Rafah, au ajuns la Cairo, iar acum se vor îndrepta spre România, când toate condițiile vor fi îndeplinite. Colegii mei sunt în permanentă legătură cu ei, le acordă toată asistența și protecția consulară de care au nevoie”, a declarat Radu Filip, purtător de cuvânt MAE, la Digi24.

Reamintim că un prim grup de români s-a întors în ţară, zilele trecute, iar acest al doilea grup, care a fost evacuat din Gaza, se află în Cairo, aşteptând să fie adus în ţară. Un al treilea grup de români este încă blocat la graniţa dintre Fâşia Gaza şi Egipt.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel