Avionul lui Evghenii Prigojin, șeful Wagner, prăbușit în regiunea Tver. BBC: Prigojin a murit/ Video în articol. Wagner confirmă decesele lui Prigojin și Utkin

Avionul lui Evghenii Prigojin, șeful Wagner, s-ar fi prăbușit în regiunea Tver.

UPDATE: Membrii Wagner au transmis că se vor răzbuna pentru moartea lui Evghenii Prigojin pe Vladimir Putin și Serghei Șoigu. În două regiuni ale Rusiei foerțele de ordine au fost alertate.

"Mercenarii Wagner PMC se vor răzbuna pe Putin și Șoigu pentru moartea liderului lor. Îndemnurile la răzbunare împotriva ucigașilor au umplut camerele de chat ale canalelor lui Prigojin. Oamenii legii din două regiuni ale Rusiei au fost ridicați în alertă", transmite Anton Gerashchenko pe Twitter.

UPDATE 10: Printre morți a fost găsit și Valery Cekalov, un alt adjunct al lui Prigojin. Era responsabil de serviciul de securitate Wagner, transmite Anton Gerashchenko pe Twitter.

UPDATE 9: Canalul de opoziție din Belarus, Belaruski Hajun, spune că zona taberei Wagner PMC din satul Tsel și districtul Osipovichi se confruntă în prezent cu perturbări grave ale internetului mobil.

UPDATE 8: Kremlinul ar fi primit un videoclip care îi arată pe Prigojin și Utkin urcându-se în avionul prăbușit, relatează presa rusă.

UPDATE 7: Autoritățile ruse au identificat cadavrele lui Evghenii Prigojin și Dmitri Utkin, transmite presa rusă.

UPDATE 6: Ministerul Apărării al Rusiei ar fi trimis avioane în Belarus pentru a-i evacua pe mercenarii Wagner, transmite Antena 3.

UPDATE 5: Agenția Federală de Transport Aerian din Rusia transmite faptul că lista de pasageri a avionului Embraer includea și numele lui Evghenii Prigojin, scrie Interfax.

UPDATE 4: Cei din Grupul Wagner au venit cu o primă reacție. 

VEZI : Prima reacție a Grupului Wagner, după ce avionul lui Evghenii Prigojin a fost prăbușit

UPDATE 3:

"În apropierea locului prăbușirii avionului lui Prigojin există un depozit pentru arme de rachete și artilerie al unității militare ruse 55443. Sistemele de apărare antiaeriană care probabil au doborât avionul Embraer ar putea fi, printre altele, protecția acestui obiectiv", scrie pe Twitter Anton Gerashchenko, un consilier al Ministerului Afacerilor Interne al Ucrainei.

UPDATE 2: Martorii ar fi povestit că au văzut o rachetă care lovește avionul în care s-ar fi aflat Prigojin, transmite The Wall Street Journal.

"Se pare că avionul deținut de Prigojin a fost doborât de apărarea antiaeriană rusă", scrie jurnalistul Yaroslav Trofimov pe Twitter.

UPDATE 1: Există un al doilea avion al lui Prigojin, care urmează o traiectorie în zig-zag, spre aeroportul din Moscova. 

Știrea inițială:

Un avion s-a prăbușit în apropierea satului Kuzhenkino, raionul Bologovsky, regiunea Tver, potrivit canalului de Telegram "112". Potrivit acestuia, vorbim despre o aeronavă militară. Baza susține că este vorba despre un avion Embraer, de afaceri, scrie Meduza.

Ministerul Situațiilor de Urgență al Federației Ruse a raportat că 10 persoane au murit în urma prăbușirii unui avion privat în regiunea Tver, dintre care trei erau membri ai echipajului. Avionul prăbușit se afla în drum de la Moscova la Sankt Petersburg.

Avionul prăbușit în regiunea Tver ar fi putut aparține omului de afaceri Evgheni Prigojin. Acest lucru a fost raportat de jurnalista Ksenia Sobchak.

"Sursele mele spun că un avion Embraer aparținând lui Ievghenii Prigojin s-a prăbușit acum în regiunea Tver", a spus Sobchak pe canalul ei de Telegram "Bloody Young Lady". Ea a menționat că la bord se aflau trei membri ai echipajului și șapte pasageri.

Șeful Wagner și Utkin, mâna sa dreaptă, ar fi murit

Potrivit datelor preliminare, o aeronavă Embraer ERG 135 cu numărul RA-02795 s-a prăbușit, notează Baza. Canalul de Telegram "Grey Zone", apropiat de PMC Wagner, susține că avionul lui Evghenii Prigojin a fost doborât de focul de apărare aeriană. Nu există nicio confirmare oficială a acestei informații.

BBC scrie că șeful Wagner, Evghenii Prigojin, a murit în urma prăbușirii avionului său, în Rusia, iar la bord erau alte nouă persoane, care, de asemenea, au murit. Avionul ar fi fost doborât de o rachetă ucraineană. În avion s-ar fi aflat și Dmitri Utkin, mâna dreaptă a lui Prigojin.

Serviciul de presă al guvernatorului regiunii Tver, Igor Ruden, a declarat că avionul prăbușit a fost unul civil. Șeful regiunii a luat starea de urgență sub control personal. Poliția investighează incidentul, iar la fața locului se află serviciile de urgență, scrie starhit.ru.

Anton Gerashchenko: Era previzibil

Anton Gerashchenko, un consilier al Ministerului Afacerilor Interne al Ucrainei, a distribuit mai multe filmări cu avionul lui Prigojin aflat în flăcări. 

"Agenția de aviație rusă: "Evghenii Prigojin s-a numărat printre pasagerii avionului care s-a prăbușit în regiunea Tver din Rusia". Era previzibil. Va fi interesant de aflat cine mai era la bordul acelui avion. După unele informații, Dmitriy Utkin a fost și el acolo. La bord se aflau zece persoane, trei dintre ei membri ai echipajului", a scris Anton Gerashchenko pe Twitter.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel