Avocado, beneficii și riscuri pentru starea de sănătate. Cum alegi fructul perfect

Avocado, beneficii și riscuri pentru starea de sănătate. Cum alegi fructul perfect / Foto cu caracter ilustrativ: Pixabay
Avocado, beneficii și riscuri pentru starea de sănătate. Cum alegi fructul perfect / Foto cu caracter ilustrativ: Pixabay

Fructul de avocado oferă atât beneficii cât și riscuri în cazul în care este consumat în exces.

Alegeri prezidentiale 2024

De câțiva ani, avocado a devenit foarte faimos și un ingredient important în rețete. Mulți se întreabă câte calorii are un avocado, iar nutriționiștii spun că acest fruct este foarte bogat în vitamine și în calorii. Unii specialiști recomandă avocado ca ingredient în timpul unor diete pentru că acesta accelerează metabolismul. De asemenea, avocado ajută organismul în controlul de grăsime în sânge.

Nutriționiștii spun că acest fruct poate avea și efect invers, de îngrășare. Din moment ce este consumat excesiv te ajută să adaugi câteva kilograme în plus. Este bine să știi că un fruct de avocado întreg are aproximativ 130 de grame.

Câte calorii are un avocado: Beneficiile acestui fruct pentru sănătate

Cei care se întreabă câte calorii are un avocado, trebuie să știe că la 100 gr are 167 de calorii. De asemenea, 100 gr de avocado oferă 18% din necesarul zilnic de fibre. Acest fruct este bogat în grăsimi mono-nesaturate, omega-6, acid linoleic și alte minerale esențiale.

Pasta cremoasă a acestui fruct este o sursă foarte bogată în acizi grași oleici și acizi palmitoleici. Există studii de cercetare care sugerează că dieta mediteraneană, fiind bogată în acizi mono-nesaturați ajută la scăderea colesterolului rău.

Un avocado este bogat în vitamine, cum ar fi vitaminele A, E, K, care sunt concentrate în pulpa sa cremoasă, dar și în minerale, precum fier, cupru, magneziu și mangan. De asemenea, acest fruct este o minunată sursă de potasiu, 100 gr de fructe oferind peste 480 mg sau aproximativ 10% din necesarul zilnic.

În ceea ce privește modul în care poate fi consumat acest fruct, trebuie precizat că este un ingredient care poate fi folosit atât pentru rețete sărate, dar și dulci. Avocado se consumă crud sau preparat termic. Gustul său subtil și untos face din acesta unul dintre cele mai populare alimente uleioase, alături de nuci și semințe.

Cum alegi avocadoul perfect pentru cele mai delicioase salate

Fructele de avocado pot fi cumpărate pe tot parcursul anului. Pentru a reuși să cumperi fructul perfect trebuie să te conduci după câteva sfaturi simple, unul dintre ele fiind legat de mărimea avocadoului. Pentru a reuși să prepari o salată delicioasă sau alte bucate, trebuie să cumperi fructe de mărime medie, pe deplin coapte cu o aromă plăcută.

Fructul perfect pentru a fi folosit în mâncăruri ar trebui să cedeze presiunii atunci când este stors. Este important să eviți fructele prea tari, deoarece înseamnă că sunt încă crude. Din moment ce ajungi acasă, trebuie să păstrezi fructul cumpărat într-un loc răcoros, aerisit, și neexpus la lumină. Dacă s-a întâmplat și ai cumpărat un fruct necopt, poți să-l pui într-o foaie de hârtie în scopul de a accelera coacerea.

Un avocado copt are o aromă delicată ce seamănă la gust cu untul de arahide. Astfel, pentru a-l mânca, este indicat să-l tai pe lungime în jurul seminței. Apoi, rotește cele două jumătăți în direcții opuse și trage ușor în afară. Pentru a scoate sâmburele poți folosi o lingură. Poți tăia pulpa pentru salată în ce mod dorești, felii sau cuburi.

Multe persoane consumă fructul ca atare, sau condimentat cu suc de lămâie, piper și sare. Unii preferă să-l adauge în salate cu fructe, în salate din legume sau ca și garnitură pentru felul principal. Piureul obținut din pasta de avocado este folosită ca și umplutură pentru clătite sau la guacamole, aperitiv tradițional Mexican.

Avocado devine un fruct din ce în ce mai cultivat și mai apreciat în statele europene, din acest motiv este important să știi câte calorii are un avocado înainte de a cumpăra acest fruct. Important să fie consumat copt, deoarece un avocado necopt conține tanin. Conținutul ridicat de tanin îl face amar și necomestibil, transmite BZI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel