Sursă excelentă de vitamine
Dacă încă nu te-am convins să incluzi avocadoul în dieta ta, află că acesta este o sursă excelentă de vitamine. Printre acestea se numără: vitamina C, vitamina K, complexul de vitamine B, vitamina E, dar şi minerale precum calciu, fier, magneziu, mangan, fosfor, sodiu sau zinc. Acidul folic, conţinut în proporţie de 23%, ajută la micşorarea riscului apariţiei bolilor de inimă sau a atacului de cord. Totodată, avocadoul sporeşte absorbţia betacarotenului sau licopenului.
Îmbunătățește vederea
Datorită cantităţii mari de caroteneide, dacă vei consuma avocado în fiecare zi, la micul dejun sau la masa de prânz, vederea ta va fi vizibil îmbunătăţită. Totodată, va scădea şi probabilitatea de a face cataractă sau degenerescenţă maculară.
[citeste si]
Printre alte beneficii, se mai regăsesc:
- reglează hipertensiunea arteriala, prin conținutul bogat de potasiu
- reglează nivelul de glicemie și controlează diabetul, reducând rezistența la insulină a organismului, prin grăsimile sănătoase și fibrele solubile conținute;
- infrumusețează pielea și părul, conferindu-le strălucire și vitalitate;
- accelerează metabolismul, datorită complexului de vitamine B;
- reduc riscul de accident vascular cerebral, tot prin conținutul de acid folic;
- previn cancerul de prostata și de sân, întrucât sunt bogate în acid oleic, un compus care inhibă dezvoltarea tumorilor maligne la nivelul celor două organe.