EXCLUSIV  Avocatul Adrian Georgescu, dezvăluiri din dosarul Ferma Dacilor: Vă spun în premieră: Nici nu li s-a schimbat calitatea, ei sunt suspecți în cauză

Inquam Photos / Bogdan Buda
Inquam Photos / Bogdan Buda

Avocatul Adrian Georgescu a fost invitat la emisiunea „Culisele Justiției", de la DC News și DC News TV, unde a oferit mai multe detalii din dosarul Ferma Dacilor. 

În cadrul emisiunii moderate de Laura Duță, avocatul Adrian Georgescu a vorbit despre surpriza pe care a avut-o atunci când clientul său, fostul primar al comunei Gura Vadului, care este suspect în dosarul Ferma Dacilor, nu a fost arestat. Invitatul a explicat detaliile care stau la baza deciziei organelor de cercetare penală. 

„Îl reprezentați pe fostul primar. Fostul primar, ne spuneți acum, a vrut să dărâme locația pentru că era o ilegalitate, ne-ați spus traseul care a urmat în instanță. De ce este suspect?", a întrebat Laura Duță. 

„Asta am încercat și eu să lămuresc: conținutul acuzației.

Ajungem la data de 2 ianuarie, se efectuează perchezițiile la sediul primăriei Gura Vadului. Sunt conduși cei trei funcționari publici la sediul Inspectoratului Județean de Poliție Prahova cu mandat de aducere perfect legal și ajungem la momentul la care urma să se ia declarații fiecăruia dintre acești funcționari publici.

Surpriza mea, la momentul respectiv, a fost să constat că la momentul la care ni s-a pus în față procesul verbal de aducere la cunoștință a calității de suspect, să se facă referire la două din cele trei certificate de atestare în privința domnului primar Lungu, să i se prezinte încadrarea în drept.

Eu am solicitat organelor de urmărire penală să-mi precizeze concret care au fost actele care au stat în baza acestor certificate, pentru că, în momentul în care pui în față unui suspect două certificate, două acte administrative pe care le-a semnat, dar nu știi ceea ce este în spate, am avut surpriza să mi se spună, de către organele de urmărire penală, că actele respective fuseseră ridicate în aceeași zi de către organele de cercetare penală și se aflau în niște cutii.

Vă mărturisesc sincer, am zis: „Stop joc!".  Am cerut voie polițiștilor să ies pe holul instituției cu domnul primar și i-am spus: „Din punctul meu de vedere, la momentul de față, când nu avem la dispoziție și nu avem acces la toate actele care au fundamentat eliberarea certificatelor pe care le-ați semnat, sfatul meu este să nu dați niciun fel de declarație.", a spus avocatul. 

 

3. -imagine fara descriere- (avocat-adrian-georgescu_72123300.jpg)

„Surpriza a fost extraordinar de mare!"

Eu am fost în data de 2, la ieșirea din sediul IJP, pentru că am o legătură normală cu presa și consider normal că presa trebuie să știe tot ceea ce poate fi știut din interiorul unei anchete, am spus la momentul respectiv, și acum îmi pare rău, că mă așteptam să fie reținut, lucru pe care i l-am spus și domnului Lungu: „Așteptați-vă să fiți reținut pentru că anvergura cazului și chestiunea emoțională, cam așa se întâmplă”.

I-am spus: „Decât să fiți reținut pe baza unei declarații care ulterior să se întoarcă împotriva dumneavoastră, fără să aveți acces, în concret, la întreaga documentație, eu, ca avocat, prefer ca al meu client să fie reținut 24 de ore, dar fără să dea declarație și ulterior să răspundem fundamentat asupra fiecărui capăt de acuzare."

Surpriza a fost extraordinar de mare că ceea ce am spus atunci nu s-a întâmplat, ceea ce mi-a demonstrat că procurorul nu avea suficiente elemente în probațiune care să fundamenteze acuzația adusă și să văd că, succesiv, părăsesc sediul IJP și fostul primar, și actualul primar, și funcționarul respectiv.

Ăsta a fost marele meu semn de întrebare și ceea ce a devenit ulterior certitudine: acuzația nu era destul de fundamentată astfel încât să se dispună o măsură preventivă, începând de la cea mai ușoară, controlul judiciar, până la cea mai grea, arestul preventiv, și că, din alt punct de vedere, procurorul, polițiștii, nu puteau să prezinte unui judecător probe suficiente care să formeze o convingere rezonabilă bazată pe probe, în sensul că aceste persoane sunt vinovate, dovadă că, între 2 ianuarie și până în prezent, nu a fost administrată nicio altă probă în sensul acuzațiilor celor 3 funcționari publici.

De altfel, vă spun în premieră, nici nu li s-a schimbat calitatea, dânșii sunt în continuare suspecți în cauză.”, a spus avocatul Adrian Georgescu la emisiunea „Culisele Justiției", de la DC News și DC News TV.

 

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel