Avocatul Cristian Winzer: 38 din 99! Îi primesc cu deplină recunoștință, aducând mulțumire Bunului Dumnezeu

Winzer
Winzer

Avocatul Cristian Winzer împlinește astăzi 38 din 99 ani.

„38 din 99! Îi primesc cu deplină recunoștință, aducând mulțumire Bunului Dumnezeu, fericit și împlinit fiind, alături de minunile cu care El m-a binecuvântat, Claudia și Nathaniel. Îmi doresc doar să fiu sănătos, mai bogat moral și mai luminat spiritual și mai întărit în sfânta și dreapta credință.Ceea ce vă doresc și vouă, prieteni! Să fiți iubiți!”, a scris avocatul Cristian Winzer cu prilejul aniversării sale.

Cristian Winzer s-a remarcat în activitatea profesională ca fiind un avocat iscusit și pasionat

Coordonator al Departamentului de Drept Penal, el are o vastă experiență în acest domeniu al dreptului, fiind recunoscut pentru rezultatele notabile obținute în gestionarea unor cauze având ca obiect infracțiuni de corupție și de serviciu, infracțiuni de natură economico-financiară, infracțiuni împotriva intereselor financiare ale Uniunii Europene și infracțiuni de criminalitate organizată.


Cristian Winzer coordonează și activitatea echipelor pluridisciplinare de avocați în proceduri necontencioase și contencioase derivând din proceduri specifice Dreptului Constituțional, Contenciosului Administrativ, Malpraxisului Medical și Dreptului European al Drepturilor Omului.


În perioada august 2017 - iunie 2019 a ocupat funcțiile publice de consilier al ministrului delegat pentru afaceri europene, secretar de stat pentru relații interinstituționale și juridice în Ministerul Afacerilor Externe și consilier onorific în cadrul aparatului de lucru al viceprim-ministrului, având atribuții și responsabilități în special în procedurile de elaborare și avizare a proiectelor de acte normative care urmăreau transpunerea sau asigurarea cadrului de aplicare directă în legislația națională a actelor legislative ale Uniunii Europene (ori care aveau relevanță europeană) și de analizare a propunerilor legislative ale Parlamentului României, sub aspectul compatibilității cu reglementările Uniunii Europene,în vederea formulării punctului de vedere al Guvernului asupra acestora.


În exercitarea funcțiilor de demnitate publică, în cadrul echipei din care a făcut parte, Cristian Winzer a contribuit la îmbunătățirea procesului de transpunere sau de asigurare a cadrului de aplicare directă în legislația națională a actelor legislative europene, la creșterea gradului de conștientizare a particularităților procedurilor de infringement și la implicarea corespunzătoare a ministerelor și instituțiilor de linie cu atribuții în domeniul de reglementare a fiecărui act legislativ european, cu consecința instituirii la nivel național a măsurilor care au stat la baza clasării de către Comisia Europeană a unui număr important de proceduri de infringement declanșate împotriva României și a notificării către instituția europeană a măsurilor naționale de transpunere pentru un număr de peste 100 de directive UE.


Valorificând expertiza acumulată în zona administrației publice centrale, a inițiat constant demersuri/proceduri juridice publice, menite să protejeze drepturi și libertăți fundamentale - spre exemplu, constatarea și confirmarea de către Curtea Constituțională a caracterului neconstituțional al O.U.G. nr. 25/2020 pentru modificarea și completarea Legii nr. 95/2006 privind reforma în domeniul sănătății (prin Decizia nr. 229/02 iunie 2020, instanța de contencios constituțional a constatat că O.U.G. în cauză era neconstituțională, în ansamblul său) sau sesizarea Avocatului Poporului în legătură cu încălcarea prevederilor constituționale, realizată prin restrângerea exercițiului unor drepturi și libertăți fundamentale prin intermediul măsurilor stabilite prin Decretul nr. 240/2020 privind prelungirea stării de urgență pe teritoriul României, emis la data de 14.04.2020 de Președintele României (împrejurare confirmată întocmai de Curtea Constituțională prin Decizia nr. 152/06 mai 2020).


Dedicat domeniului profesional, Cristian Winzer este implicat și în activitatea publicistică, articolele sale vizând teme și subiecte specifice de actualitate, importante în înțelegerea și aplicarea dreptului intern și dreptului internațional (fiind și doctorand în drept – specializarea Drept internațional public, sub îndrumarea și coordonarea prof.univ.dr. Adrian Năstase).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel