Avocatul Elenei Udrea a ridicat excepții de neconstituționalitate în dosarul ”Gala Bute”

Elena Udrea
Elena Udrea

Veronel Rădulescu, avocatul Elenei Udrea, a ridicat două excepții de neconstituționalitate, astăzi, la ÎCCJ, în dosarul ”Gala Bute”. 

”Astăzi, în fața Completului ÎCCJ am ridicat două excepții de neconstituționalitate și am solicitat la ÎCCJ să sesizeze CCR în legătură cu neconstituționalitatea unor texte de lege. Am pus în discuție constituționalitatea unor texte de lege, nu cazul în sine, pentru că abia astăzi (mați – n.r.) urmează ca instanța de judecată să se pronunțe pe admiterea în principiu a recursului în casație. Eu sper că se va întâmpla acest lucru, având în vedere că există și un raport favorabil întocmit de judecătorul raportor. Dar textele de lege, din punctul nostru de vedere, au o lacună constituțională, faptul că pe admiterea în principiu se pronunță un singur judecător dintre cei cinci desemnați și se pronunță prin încheiere definitivă fără participarea apărării și a procurorului. Noi am apreciat că este neconstituțională o asemenea prevedere și am mai cerut instanței să sesizeze CCR cu privire la un alt text de lege din Codul de Procedură Penală, 438, care limitează cazurile în care instanța de recurs în casație se poate pronunța pe nelegalitatea unei hotărâri definitive”, a spus Veronel Constantinescu, avocatul Elenei Udrea, potrivit Mediafax. 

Întrebat de jurnaliști dacă există riscul ca Elena Udrea să nu beneficieze de rejudecare în cazul „Gala Bute", avocatul a spus că orice este posibil.

”În fața instanței de judecată te poți aștepta și la asemenea riscuri. Eu apreciez, însă, că dacă se aplică în mod corect legea, nu există acest risc”, a afirmat avocatul.

Decizia CCR pe abuzul în serviciu, luată în discuție

Întrebat, în continuare, cu ce o ajută pe clienta sa rejudecarea dosarului „Gala Bute", Veronel Constantinescu a răspuns că trebuie luată în calcul în primul rând decizia CCR privind abuzul în serviciu.

”În primul rând gândiți-vă la ce a spus CCR privind abuzul în serviciu. Elena Udrea nu a încălcat nicio lege sau ordonanță de urgență în activitatea ei de ministru și în situația în care se analizează din această perspectivă, o asemenea infracțiune nu poate fi reținută. (...) Nu se pune în discuție prescripția, ci doar reanalizarea fondului, reanalizarea acuzațiilor din noi perspective, perspectiva constituțională a deciziei CCR care a definit cum trebuie analizată infracțiunea de abuz în serviciu”, răspuns Veronel Constantinescu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel