Avocatul lui ÎPS Teodosie, primele declarații după ce a început ancheta DNA. "A fost luat pe nepregătite"

Avocatul lui ÎPS Teodosie, primele declarații după ce a început ancheta DNA. "A fost luat pe nepregătite" / Foto: Agerpres
Avocatul lui ÎPS Teodosie, primele declarații după ce a început ancheta DNA. "A fost luat pe nepregătite" / Foto: Agerpres

Avocatul lui ÎPS Teodosie a făcut primele declarații după ce a început ancheta DNA.

Avocatul lui ÎPS Teodosie a făcut primele declarații după ce a început ancheta DNA în care arhiepiscopul Tomisului este acuzat de cumpărare de influență.

VEZI ȘI: ÎPS Teodosie, acuzat de cumpărare de influență. Avocat Bărbuceanu: Care e pedeapsa pe care o riscă

"Înaltpreasfințitul Teodosie, ieri, când a fost la DNA, a și solicitat, bineînțeles, un termen în sensul acesta pentru a putea să vedem dosarul. Vom formula o cerere de fotocopie la dosarul acesta și acces la dosar, iar ulterior ne vom face strategia în funcție de acest aspect. Nu a fost nicio audiere pentru că practic nu am dat niciun fel de declarație, ne-am folosit de acest drept la tăcere momentan.

E o strategie pe care o fac în toate dosarele. Până nu cunosc actele dosarului, nici nu pot să dau declarații cu clienții mei și mai ales cu Înaltpreasfințitul Teodosie, care a fost luat pur și simplu pe nepregătite să vină să dea niște declarații. Trebuia trimisă o citație și să poată să meargă oricând, dar se pare că ieri la Constanța s-a făcut totul pe repede înainte, în așa fel încât să poată să fie emis acel comunicat că Înaltpreasfințitul Teodosie are calitatea de suspect.

Avocat: Este vorba doar despre o complicitate la cumpărare de influență

Nu a fost remisă nici o sumă de bani. Este vorba doar despre o complicitate la cumpărare de influență și nu o cumpărare propriu-zisă de influență, nu s-au dat banii respectivi. Dacă vă veți uita pe materialul care a apărut în spațiul public, acolo se vorbește despre emiterea într-adevăr a unei sume de bani ulterior momentului la care teoretic s-ar fi obținut acea sumă de la secretariatul pentru culte, însă totul a fost de fapt un scenariu. Banii nu au fost remiși niciodată, nu s-a discutat niciodată care este suma concretă, unde să fie remisă.

A fost mai degrabă o chestiune de conveniență în sensul de a fi amabil cu interlocutorul tău și nicidecum nu s-a vorbit nici o clipă în mod serios, cu calcule precise, când să fie dați banii. De asta, dacă vă veți uita pe materialul respectiv, veți vedea că nu s-a promis că în data, locul și suma care ar fi urmat, așa cum spus procurorii, să fie remisă pentru cumpărarea de influență", a declarat Adrian Cuculis, avocatul lui ÎPS Teodosie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel