Axel Lehmann, președintele Credit Suisse, își cere scuze: Banca nu a putut fi salvată

Sursa foto Agerpres
Sursa foto Agerpres

Acționarii Credit Suisse le-au reproșat marți liderilor băncii elvețiene anii de administrare proastă și scandal care au trimis în pragul falimentului, în ​​timp ce directorii și-au cerut scuze și au insistat că singura cale de urmat este o preluare de către rivalul UBS.

O stare de spirit în mare parte politicoasă – chiar dacă uneori agitată – a fost la prima adunare personală a acționarilor din ultimii patru ani și probabil ultima din istoria de 167 de ani a băncii: Credit Suisse este pregătită să fie înghițită de concurentul său în lunile următoare, într-o afacere care a fost forțată fără votul acționarilor.

Citește și: Credit Suisse, cumpărată de marele rival de pe piața elvețiană. Tranzacția a valorat 3,25 miliarde de dolari, în ciuda evaluării la aproximativ 8 miliarde

 

Axel Lehmann, care a devenit președintele Credit Suisse abia anul trecut, a condamnat ”ieșirile masive” de fonduri ale clienților începând din octombrie 2023 și o ”spirală descendentă” care a culminat luna trecută, când o criză bancară din SUA a declanșat turbulențe financiare globale.

”Banca nu a putut fi salvată”, a spus el și au așteptat doar două opțiuni – o înțelegere sau faliment

”Amărăciunea, furia și șocul celor care sunt dezamăgiți, copleșiți și afectați de evoluțiile din ultimele săptămâni sunt palpabile”, a spus Lehmann. ”Îmi cer scuze că nu am mai reușit să oprim pierderea încrederii acumulată de-a lungul anilor și pentru că v-am dezamăgit.”

Decesul băncii a durat ani de zile, criticii punând vina pe un amestec de manageri lacomi, oficiali guvernamentali adormiți și presiune internațională pentru profituri și stabilitatea pieței financiare în detrimentul Elveției. Chiar și finanțele SUA și acuzațiile de agresiune americană au fost o țintă, scrie AP News.

Procuratura generală elvețiană spune că a deschis o anchetă cu privire la evenimentele din jurul Credit Suisse înainte de preluarea UBS. Directorii speră că afacerea se va încheia în următoarele luni, dar au recunoscut o tranzacție complexă.

Citește și: Credit Suisse, vândută cu un preț mai mic decât a luat statul român pe BCR. Cine a făcut o afacere mai bună?

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel