Ayman al-Zawahiri, noul lider al reţelei al-Qaida

Sursă foto: As-Sahab
Sursă foto: As-Sahab

Noul lider al reţelei teroriste al-Qaida este egipteanu Ayman al-Zawahiri, numit în locul lui Osama ben Laden, fondatorul reţelei, care a fost ucis, a anunţat organizaţia, într-un comunicat postat, joi, pe internet.

„Comandamentul general al al-Qaida anunţă, în urma consultărilor, desemnarea şeicului Ayman al-Zawahiri la conducerea organizaţiei", potrivit textului semnat de comandamentul general şi publicat pe site-uri islamiste, preluat de realitatea.net.

Al-Qaida va continua "jihadul împotriva apostaţilor care agresează pământul islamului, în frunte cu America cruciată şi acolitul său Israel", se mai arată în acelaşi comunicat.

"Îi vom combate cu toate capacităţile noastre şi cerem naţiunii (islamice) să lupte (...) prin toate mijloacele posibile până la expulzarea tuturor armatelor de invazie de pe pământul islamului şi instaurarea sharia", legea islamică, adaugă textul.

Osama ben Laden a fost ucis la începutul lui mai de un comando american, în oraşul pakistanez Abbottabad. Zawahiri era al doilea în ierarhia organizaţiei teroriste şi mâna dreaptă a lui ben Laden.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel