Azur a cântat din nou pentru brăileni, după 10 ani. Nelu Vlad a lansat, în premieră, piesa "Podul lui Tudose", dedicată Podului de peste Dunăre

foto: Azur Nelu Vlad, Azur
foto: Azur Nelu Vlad, Azur

Azur a cântat din nou "acasă", la Festivalul Peștelui de la Brăila. Ultima oară, Nelu Vlad și-a încântat fanii din orașul natal în 2013.

Surpriză de proporții, duminică, 24 septembrie. Nelu Vlad a anunțat relativ din scurt că va concerta pentru brăilenii lui iubiți după ce, timp de 10 ani, nu a mai părut pe scena locală. Ediția din acest an a Festivalului Peștelui s-a încheiat cum nu se putea mai bine, cu un concert al legendarei trupe Azur. Deși generația tânără a auzit acest nume abia recent, odată cu coverul făcut de cântăreața Delia la piesa “Lololo”, Azur rămâne una dintre cele mai longevive și de succes formații de muzică de petrecere din România.

"Lăsând modestia la o parte, eu cred că m-am impus. Altfel nu s-ar explica cum formația Azur, textele pe care le-am scris, melodiile pe care le-am compus, au succes în orice colț al țării. În lumea muzicală sunt soliști și soliști. Eu consider că Azur este o trupă națională în cel mai bun sens al cuvântului. Este o trupă națională atât prin faptul că ne cunoaște toată lumea, cât și prin faptul că ne iubește toată lumea. Una e să te cunoască, alta e să te iubească. Noi când mergem în orice colț al țării suntem venerați. Mulți îmi spun: «Când eram student la Teologie ascultam Azur. Când eram student la Medicină ascultam Azur. Când făceam școala de ofițeri ascultam Azur». Pe mine mă uimește când oamenii vin și îmi spun că ei când erau studenți erau fericiți cu Azur. Ăsta a fost lucrul care m-a bucurat și mă bucură cel mai mult" a spus Nelu Vlad pentru Obiectiv Vocea Brăilei.

Faleza Dunării a fost arhiplină iar publicul în extaz în clipa în care Nelu Vlad a urcat pe scenă și a început să fredoneze cunoscutul hit "Mai întoarce, Doamne, roata". Cei mai mulți au cântat împreună cu trupa toate piesele din repertoriul Azur.

                                                   

Înființată în anul 1977, la Brăila, de solistul Nelu Vlad, formația Azur a cunoscut un succes răsunător cu hiturile “Mona (Se mărită Mona)”, “Cenușăreaso”, “Domnișoară, domnișoară”, “În stație la Lizeanu”, etc. În cei aproape 47 ani de carieră au susținut peste 5.000 de concerte, au bucurat milioane de oameni și continuă să fie “în vogă”. 

Piesă dedicată "Podului lui Tudose"

De curând, Nelu Vlad a lansat o piesă dedicată special Podului peste Dunăre de la Brăila.

                                                   

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel