Vlăduţ, bucătarul de la „Neatza cu Răzvan şi Dani”, a explicat cum se pregătește Baba Ganoush.
vinete
pastă de susan (tahini)
zeamă de lămâie
ulei de măsline
susan
usturoi
sare
piper
Pentru servit:
felii de pâine prăjite și aromate cu usturoi
Vinetele se coc pe grătar sau la cuptor, apoi se presară cu sare mare și se lasă puțin timp. După se curăță și se lasă la scurs.
Vinetele se toacă mai grosier și se adaugă într-o salatieră. Peste se adaugă puțin ulei de măsline și zeamă de lămâie și se amestecă ușor.
Se adaugă, de asemenea, pasta de susan. Se potrivește gustul cu sare și piper, dar și cu usturoiul răzuit.
Pentru această salată de vinete Baba Ganouch, cantitățile ingredientelor le potrivim după gust. Predominante vor fi, bineînțeles, vinetele coapte. Apoi vom pune câte puțin din celelalte ingrediente, până obținem gustul optim, notează a1.ro.
Servim salata de vinete baba Ganouch cu felii de pâine prăjită și aromatizată cu usturoi sau ce condimente dorim.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu