Baba Ganoush este o rețetă de salată de vinete arăbească inedită. Iată cum se prepară...
Ingrediente
- 3-4 vinete mari
- 2 căţei usturoi
- o ceapă medie
- zeama unei lămâi
- 4 linguri sos tahini
- 2 linguri ulei de măsline
- 150 g linguri iaurt grecesc
- 4-5 frunze de mentă
- 1/2 legătuă pătrunjel
- 1/2 rodie, bobite
- sare
- piper
Cum se prepară
Coace bine vinetele alese la grătar, pe aragaz sau la cuptor. Imediat ce le scoţi, lasă-le acoperite într-un recipient, apoi curăţă-le şi lasă-le la scurs stropite cu sare pentru 30-40 minute. Toacă bine vinetele şi amestecă-le cu usturoiul tocat mărunt, zeama de lămâie, pasta de susan, ceapa tocată mărunt, iaurtul grecesc, verdeţurile tocate mărunt şi rodia, potrivit retetepractice.ro. Potriveşte de sare şi piper şi dă baba ganoush la frigider pentru 1-2 ore înainte de servire. Serveşte baba ganoush cu puţin ulei de măsline şi boabe de rodie deasupra, cu chipsuri de pită sau pâine crocantă, ca aperitiv.
Dar dacă preferi varianta clasică, o poți prepara pe cea de mai jos:
Ingrediente (2 porții)
100 ml ulei
4 vinete
1 ceapă
4 căței de usturoi
sare
Cum se prepară
Se coc vinetele direct pe flacăra aragazului. Se decojesc și se lasă două ore să se scurgă. Se toacă și se pun într-un vas. Se freacă 6-7 minute, turnându-se uleiul treptat. La final se pun ceapa tocată și usturoiul pisat. Se presară sare și se amestecă ușor.
Vezi și: Sandwich turcesc cu macrou și ceapă. Rețeta este absolut delicioasă
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News