Elwira a împărtășit rețeta sa de pască pe care o pregătește în fiecare an de Paște - Babka Trojniak.
Ingrediente
300 g făină
100 g amidon
250 g unt
5 ouă
8 linguri de ulei de bună calitate
230 g zahăr pudră
1 linguriță de oțet
1 plic praf de copt
extract de vanilie sau lămâie (puteți folosi și coajă de lămâie, dacă este organică)
2 linguri cacao
1/2 de cană semințe mac
Cum se prepară
Batem albușurile spumă. Zahărul, gălbenușurile și untul se amestecă până obținem o consistență cremoasă. Apoi adăugăm făină, amidon, praf de copt, oțet, ulei și extract de lămâie și omogenizăm. La final se pun albușurile și se amestecă ușor totul.
Împărțim aluatul în 3. În prima parte nu adăugam nimic, în a doua adăugam cacao, iar în a treia mac. Le punem în tava unsă bine cu ulei și făină.
Babka Trojniak se coace la temperatura 180 grade timp de 45-50 min.
Sursa: retete.unica.ro
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu