Baby, puiul de delfin născut la Delfinariul din Constanța, a murit

Foto: Facebook Delfinariul Constanța
Foto: Facebook Delfinariul Constanța

Baby, puiul de delfin născut în captivitate  la Delfinariul din Constanța a murit, au anunțat reprezentanții instituției.

"Cu regret, vă aducem la cunoștință încetarea din viață a puiului de delfin cunoscut publicului cu numele “Baby”. Facem precizarea că acesta este produsul de concepție a două variații ale specie Tursiops truncatus Gilly, provenite din areale diferite.

Contrar evoluției favorabile a puiului nascut în captivitate, decesul a survenit subit. Rezultatul examinarii anatomo-patologice a evidențiat fără echivoc existența afectarii organelor vitale (în principal plămânii și ficatul) de natură acută, incompatibilă cu viața. Având în vedere evoluția bruscă a acestei afecțiuni, nu putem exclude o componentă genetică. Realitatea obiectivă la nivel global indică o rată scăzută de supraviețuire a puilor de mamifere marine născute în captivitate.

Echipa Delfinariu Constanța"

Patru delfini și trei foci de la Delfinariul din Harkov, Ucraina, au fost  aduși la Constanța, în primăvara anului 2022, în urma bombardamentelor  armatei ruse.

De asemenea, în iunie, 2024,  două balene beluga, un mascul de 15 ani numit Plombir și o femelă de 14 ani numită Miranda, au fost salvate din orașul asediat Harkov din Ucraina, fiind relocate în siguranță la un acvariu din Valencia, Spania, după o operațiune complexă de salvare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
NoMy - smt4.5.3
pixel