Mulți elevi se plâng de dificultatea probelor scrise la Bacalaureat 2020. În loc să recunoască lipsa de cunoștințe sau a chefului de învățat, elevii de an terminal aruncă vina pe sistem / coronavirus / ministrul Educației.
Am vrut să aflăm și părerea unei eleve pentru care scuzele nu-și au rostul, iar izolarea nu a fost un impediment în a se pregăti temeinic pentru examenul maturității. Ce-i drept, nu a “îngrășat porcul în ajun de Crăciun”, ci a învățat în toți anii de liceu.
Diana N. vrea ca rezultatele de la Bacalaureat 2020 să o ajute la admiterea la Facultatea de Jurnalism. Eleva de 18 ani este un exemplu de copil conștiincios care nu s-a bazat pe copiuțe, pile, grupuri pe Facebook ș.a.m.d. Nici nu s-a plâns că subiectele au fost grele.
La Limba și literatura română, Diana speră să ia notă maximă.
“A trecut greul. Nu am avut emoții absolut deloc. La română, dacă prind un corector bun care nu depunctează subiectiv, mă aștept la un 9,80, poate 10.
Eu am dat la istorie a doua probă. A fost chiar accesibil subiectul. Mi-a plăcut foarte mult că, la subiectul 3, au picat constituțiile, având în vedere că eram mulți care voiam să pice asta. A fost o cerință la subiectul 1 unde te lăsa să alegi tu din mai multe evenimente și din cauza asta s-au creat multe polemici, dar, într-un final, baremul a inclus mai multe variante, deci au fost indulgenți. A mai fost un punct la eseu unde se cerea ceva ce nu intra în materia de Bac, dar puteam face corelație cu ceea ce știam deja, care ne ajuta un pic să dăm măcar un răspuns parțial corect.
La geografie a fost foarte ușor! Până și subiectele de tip E (n.r. - exerciții logice), care erau medii ca nivel, acum au fost chiar ușoare și foarte ofertante ca variante de răspuns”, a declarat eleva pentru DC NEWS.
În cazul unora, care au trecut prin școală ca gâsca prin apă, pe internet circulă o glumă care li se potrivește perfect: “Eu dau la geografie / Iar eu tot ce știu este că în est nu e ca în vest, frate”.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News