Bac 2024, sesiunea de toamnă. Ce subiecte au picat la Limba și literatura română

Sursa foto: https://www.freepik.com/, @freepik
Sursa foto: https://www.freepik.com/, @freepik

Sesiunea de toamnă a Bacalaureatului a început luni, 19 august, cu proba la Limba și literatura română. Se estimează că peste 33.000 de candidați participă la această sesiune.

Au fost publicate imagini cu subiectele de la examenul de Limba și literatura română pentru sesiunea de toamnă a examenului, profil real.

La subiectul II, elevii au de prezentat perspectiva narativă dintr-un fragment al romanului Jar de Liviu Rebreanu, folosind cel puțin 50 de cuvinte.

La subiectul III se cere redactarea unui eseu de minimum 400 de cuvinte în care să fie prezentate particularitățile unui text poetic scris de Mihai Eminescu sau George Bacovia.

Proba scrisă a sesiunii de toamnă a examenului național de Bacalaureat 2024 a început astăzi, 19 august 2024, cu proba la Limba și literatura română

Așa cum suntem deja obișnuiți, aceasta este prima dintre cele patru probe scrise programate pentru această săptămână pentru candidații înscriși în a doua sesiune a examenului.

Potrivit calendarului Ministerului Educației, proba de Limba și literatura română (E.a) a început la ora 9:00. Candidații au la dispoziție trei ore pentru a rezolva subiectele, iar acest timp începe să curgă după finalizarea distribuirii subiectelor în sălile de examen.

Elevii au voie să intre în săli până la ora 8:30, având nevoie de un act de identitate valid. Ministerul Educației a accentuat necesitatea respectării regulilor de examen, interzicând aducerea manualelor, dicționarelor, notițelor, telefoanelor mobile și altor dispozitive electronice în sălile de examen.

Pentru sesiunea de toamnă 2024 s-au înscris peste 33.000 de candidați și aproximativ 22.000 dintre aceștia fac parte din promoția 2024, iar ceilalți din promoțiile anterioare. Candidații vor susține fie toate probele, fie doar cele pe care nu le-au promovat anterior.

De asemenea, trebuie precizat că unii candidați pot beneficia de timp suplimentar, in conformitate cu Procedura de asigurare a condițiilor pentru egalizarea șanselor pentru elevii cu deficiențe de vedere, deficiențe de auz și tulburări de neurodezvoltare.

Subiectele pentru examenul de Limba și literatura română urmează a fi publicate în cursul zilei de astăzi, după ora 15:00. Astfel, candidații vor putea verifica răspunsurile și realiza o evaluare preliminară a performanței lor.

Ministerul Educației a disponibilizat o linie TELVERDE (0800 801 100), activă între orele 8:00 și 16:00, pentru raportarea eventualelor probleme în organizarea și desfășurarea examenului.

Rezultatele pentru toate probele scrise vor fi afișate pe 26 august 2024, până la ora 12:00. Contestațiile pot fi depuse în aceeași zi, între orele 12:00 și 18:00.

Pentru protejarea datelor personale, rezultatele vor fi afișate folosind coduri unice, care includ indicativul județului în care s-a susținut examenul.

Pentru a promova examenul de Bacalaureat, candidatul trebuie să obțină cel puțin nota 5 la fiecare probă scrisă și o medie generală de minimum 6, calculată din notele celor trei probe, potrivit Stirileprotv.ro

VEZI ȘI: EXCLUSIV  Mariana Badea ne-a explicat un paradox: Cum se poate ca un absolvent de liceu să ia bacul fără să citească operele literare https://www.dcnews.ro/mariana-badea-ne-a-explicat-un-paradox-cum-se-poate-ca-un-absolvent-de-liceu-sa-ia-bacul-fara-sa-citeasca-operele-literare_968802.html 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel