Urmărește emisiunea live


BAC pe model PISA, în proiectul ”România Educată” pus la punct cu Klaus Iohannis

Sursa: Pixabay
Sursa: Pixabay

Proiectul "România Educată" propune schimbarea examenului de Bacalaureat pe modelul PISA. Acesta ar urma să fie UNIC şi să poată fi susţinut inclusiv de absolvenţii şcolilor profesionale. 

Anunțul a fost făcut de consilierul prezidențial Ligia Deca.

Aceasta a declarat oficial că noul proiect România Educată, așa cum a rezultat în urma dezbaterilor de până acum, prevede introducerea unor rute flexibile la nivelul liceului. Concret, elevii să se poată transfera de la liceul tehnologic sau școala profesională la care au intrat, la un liceu teoretic, dând o examinare la transfer. La final, și elevii care fac școala profesională vor putea susține examenul de Bacalaureat, cu aceleași probe pe care le dau elevii de la toate celelalte filiere.

Reforma, dorită în 2 ani 

Acest nou bacalaureat, format din aceleași examene pentru toți liceenii, indiferent de profil, nu va restricționa accesul la facultate, a precizat consilierul prezidențial. „Bacalaureatul nu este un examen predictiv”, a adăugat oficialul.

Noua formă a proiectului România Educată va fi adoptată săptămâna viitoare de Guvern, prin Memorandum, iar coaliția de guvernare și-a exprimat la discuțiile de ieri „dorința ca in 2 ani să avem așezată reforma pe făgaș, cu o implementare a legislației” și un anumit nivel de aplicabilitate, a anunțat Ligia Deca, conform Edupedu.

JALE la BAC 2021, la liceele tehnologice. Sunt licee fără nici măcar un singur ”promovat”

Liceul Tehnologic ”Țara Moților” din Albac nu are, în acest an, nici un candidat care a reușit să promoveze examenul, din cei 23 de absolvenți înscriși, scrie ziarulunirea.ro. Dintre aceștia, 17 nu s-au prezentat la probe, iar restul de șase nu au obținut note suficient de mari pentru a promova Bacalaureatul 2021.

 Rata cumulată de promovare la Bac, înainte de contestații, este de 67,8%, în creștere cu aproape 5% față de aceeași etapă de afișare din sesiunea iunie-iulie a anului trecut, când a fost 62,9%, anunță Ministerul Educației. 

Pentru promoția curentă, rata de promovare este 73,9% (un plus de 2,5%, comparativ cu aceeași etapă din sesiunea iunie-iulie 2020 – 71,4%), iar pentru promoțiile anterioare, 27,6% (o majorare de 2,6%, comparativ cu sesiunea iunie-iulie 2020 – 25%).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel