BAC-ul ar putea avea două probe de competenţe lingvistice. Ministrul Cîmpeanu: În 2027 vom avea un prim Bacalaureat care va fi schimbat RADICAL

Colaj foto: captură video, Facebook - Sorin Cîmpeanu
Colaj foto: captură video, Facebook - Sorin Cîmpeanu

Ministrul Educației vrea o a doua probă de limbă străină la BAC.

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a declarat în presă, în nenumărate rânduri, că este foarte important ca, alături de competenţele digitale, să fie susţinute şi competenţele de comunicare în limbi străine, subliniind că își dorește o a doua probă de limbă străină la BAC. “Deschiderea şcolii româneşti către plurilingivism este foarte puternică, dar sunt lucruri de făcut pentru ca această competenţă de comunicare în limbi străine să fie din ce în ce mai la îndemâna absolvenţilor de învăţământ preuniversitar pentru a se putea valoriza în dezvoltarea lor personală şi profesională”, a spus ministrul Sorin Cîmpeanu, prezent la primul Forum franco-român al Educaţiei.

Bac 2027 - total diferit

"În măsura în care vom reuşi şi eu sunt convins că vom reuşi să finalizăm pachetul legislativ care să fie imaginea proiectului "România educată" în aşa fel încât în anul 2023 să poată fi implementat, dacă elevii care încep liceul în anul 2023 vor intra pe acest sistem nou, sigur că în 2027 vom avea un prim bacalaureat care va fi schimbat radical şi va veni în întâmpinarea aşteptărilor societăţii şi discuţiilor care tronează de atât de multă vreme. Până atunci, însă, vom vedea în ce măsură putem să consolidăm importanţa acestor competenţe de comunicare în limbi străine. Alături de competenţele digitale, competenţele de comunicare în limba maternă şi în limbi străine sunt extrem de importante pentru viitorul fiecăruia dintre aceşti tineri. Analizăm în ce măsură putem să introducem mai devreme de 2027 un sistem prin care aceste competenţe de comunicare în limbi străine de circulaţie internaţională să fie consolidate" a declarat ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, la Digi 24.

Vor fi introduse ore suplimentare de limbă străină?

"Aş vrea să vă spun că în România, în acest moment, 2,2 milioane de elevi studiază limba engleză, peste 1,2 milioane limba franceză, aproape 200 000 de elevi care studiază limba germană şi un număr important de elevi care studiază limbile italiană şi spaniolă. România are o bună tradiţie în predarea limbilor străine. Putem să facem şi trebuie să facem mai mult, dată fiind importanţa comunicării într-o limbă de circulaţie internaţională" a mai subliniat ministrul Educaţiei în cadrul aceleiaşi intervenţii televizate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel