Pentru proba de Matematică de la Bacalaureat, absolvenții clasei a XII-a au avut de rezolvat la proba obligatorie a profilului subiecte normale, la același nivel de dificultate cu cele de la Bacalaureatul Olimpicilor, potrivit celor declarate pentru RTV.net de către fostul inspector şcolar general al Capitalei, Cristian Alexandrescu.
"Făcând comparaţie şi cu subiectele date la Bacalaureatul Olimpicilor sunt cam la acelaşi nivel de dificultate, dar asta nu înseamnă că sunt grele. Sunt bine structurate. Există subpuncte foarte uşor de realizat. Un elev, care are o pregătire medie, poate să rezolve cel puţin trei, patru dintre subiectele respective, un minim de 20 de puncte de fiecare subiect. Cine s-a pregătit pentru examenul de Bacalaureat poate să obţină 7. Nu este niciun subiect problematic. Este o structură pe care elevii o cunosc de foarte mult timp. Cel puţin în ultimii 5, 6 ani s-a dat cam aceeaşi structură la subiecte. Au fost subiecte normale", a declarat Cristian Alexandrescu.
Peste 180.000 de candidaţi au susţinut miercuri proba obligatorie a profilului de la bacalaureat, dintre care 145.199 de absolvenţi au optat pentru disciplina Matematică, iar 38.548 pentru Istorie, potrivit statisticilor Ministerului Educaţiei.
Vineri, 6 iulie, absolvenții clasei a XII-a vor susține ultima probă a examenului de bacalaureat, cea scrisă la alegere a profilului şi specializării, , urmând ca în 8 iulie să fie afişate rezultatele. Pe 9 iulie, între orele 8.00 şi 12.00, vor fi depuse contestaţiile. În perioada 10 -12 iulie vor fi analizate contestaţiile, iar pe 13 iulie va fi afişarea rezultatelor finale.
Vezi aici baremul de corectare pentru M1
Vezi aici baremul de corectare pentru M2
Vezi aici baremul de corectare pentru M4
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News