Publicitate
Circa 175.000 de elevi susțin, miercuri, a doua probă scrisă de la Bacalaureat la materia obligatorie de profil, respectiv Matematica sau Istoria. Cei care au terminat liceul la profil Uman vor da examen scris la Istorie, iar cei de la Real vor fi testaţi la Matematică. De Ce News va publica subiectele, după orele 10,30, iar baremele de la cele două probe în jurul orelor 15,00.
Potrivit datelor centralizate ale Ministerului Educației, în jur de 137.000 de tineri s-au înscris pentru examenul la Matematică, iar alţi 37.000 vor da miercuri proba scrisă la Istorie.Vineri elevii vor susține ultima probă de Bacalaureat, proba la materia opţională conform profilului studiat, pentru care s-au înscris peste 165.000 de candidaţi.
La fel ca la proba de Limba română, proba de miercuri durează tot trei ore, între 9:00 - 12:00, iar candidaţii vor fi supravegheaţi de camerele video şi de doi asistenţi prezenţi în sală. Intrarea în sălile de examen se va face însă mai devreme, la 8.30.
Vezi MODELE DE SUBIECTE şi BAREME DE CORECTARE la matematică filiera teoretică, profilul real, specializarea matematică - informatică şi filiera vocaţională, profilul militar, specializarea matematică - informatică.
Vezi MODELE DE SUBIECTE şi BAREME DE CORECTARE la matematică la filiera teoretică, profilul real, specializarea ştiinţele naturii şi filiera tehnologică: profilul servicii, toate calificările profesionale; profilul resurse, toate calificările profesionale; profilul tehnic, toate calificările profesionale.
Vezi MODELE DE SUBIECTE şi BAREME DE CORECTARE la matematică filiera vocaţională, profilul pedagogic, specializarea învăţător-educatoare.
Vezi MODELE DE SUBIECTE şi BAREME DE CORECTARE la Istorie
Ce trebuie să ştie elevii când intră în sălile de examen
Accesul candidaţilor în săli este permis pe baza actului de identitate, cel mai târziu cu 30 de minute înainte de începerea probei. Elevii nu au voie să intre în sală cu manuale, dicţionare, notiţe, însemnări, sau obiecte electronice de calcul sau de comunicare cum ar fi telefoanele mobile, care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor. Candidaţii care nu ţin cont de aceste dispoziţii riscă să fie eliminaţi din examen.
Candidatul care are asupra sa materiale nepermise în sala de examen (telefoane mobile, culegeri, manuale, notiţe, însemnari etc., precum si orice mijloace electronice de calcul sau de comunicare, poşeta/geanta etc.) va primi o pungă/plic în care să le introducă, împreună cu o declaraţie tip în care se menţionează numele şi prenumele şi obiectele personale care vor fi depozitate şi va fi îndrumat de către un membru al echipei de control spre sala de depozitare a obiectelor personale, informează rtv.net.
Sala de depozitare a obiectelor personale se va afla cât mai aproape de intrarea în centrul de examen şi va fi supravegheată de o persoană dintre asistenţi, desemnată de comisia de examen.
După ce au trecut de punctul de legitimare şi de cel de depozitare a obiectelor personale (nepermise în sala de examen), candidaţii se deplasează spre sala de examen, unde sunt repartizaţi conform tabelelor afişate pe uşi.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Roxana Neagu