BACALAUREAT 2014. Deputatul PNL Radu Zlati vorbește despre o probă de care se plâng elevii în fiecare an la bacalaureat, dar în fața căreia nu se ia nicio măsură.
BACALAUREAT 2014. În România, proba de matematică de la bacalaureat este o probă care îi pune în dificultate pe elevi în fiecare an. Și în Franța lucrurile stau la fel, doar că în această țară, absolvenții de liceu ies în stadă și cer ca subiectele să fie modificate în termeni mai facili.
BACALAUREAT 2014. "În Franța, 40.000 de absolvenți de liceu protestează împotriva unei probe de la examenul de bacalaureat, deoarece, consideră aceștia, proba de la examenul de matematică a fost formulată în termeni prea dificili.
Curând, vor începe examenele scrise de la examenul de bacalaureat în România. Ultimii ani cel puțin una dintre probele examenului scris (de regulă matematica) a fost acuzată (de către profesori îndeosebi, ceea ce este un semn deosebit de grav) că a cuprins itemi extrem de dificili, parcă închipuiți pentru a crește rata celor care nu examenul de Bac. Dar de fiecare dată, reacția societății civile a fost flască – dincolo de aceste proteste verbale, nimic nu s-a întâmplat", a scris Radu Zlati pe blogul personal.
BACALAUREAT 2014. "Acum, să nu se înțeleagă faptul că aș în îndemna la acțiuni de protest. Ceea ce vreau să spun este faptul că nu a existat nici o presiune cât de cât serioasă din partea acelei părți a societății civile implicate în examenul de bacalaureat (asociații ale elevilor, părinților sau profesorilor, ONG-ul cu aplecare înspre procesul educațional) care să pună întrebări pertinente și care să determine răspunsuri așijderea din partea celor care administrează sistemul de învățământ preuniversitar românesc.
Este examenul de bacalaureat din România destinat a fi o sită fină, care să cearnă des, lăsând să treacă prin ochiurile rețelei numai semi-elită a absolvenților? Sau este un prag pe care ar trebui să îl poată trece lejer majoritatea absolvenților celor 4 ani de liceu? Între aceste două extreme, nivelul dificultății probelor din examenul de bacalaureat poate baleia înspre orice punct. În plus, alte întrebări privind numărul probelor, aria curriculară de care aparțin, gradul de particularizare al acestora în funcție de specializarea și profilul absolvenților, etc", a conchis Radu Zlati.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News