EXCLUSIV  BACALAUREAT 2017, LOGICĂ. Probleme la BAC. PETIȚIE după o controversă uriașă

Bacalaureatul la logică a creat mari probleme elevilor. 

BACALAUREAT 2017, LOGICĂ. La subiectul al II-lea, punctul D s-a cerut ”Construiţi, atât în limbaj formal cât şi în limbaj natural obversa conversei propoziției 1.” Elevii s-au încurcat  în ceea ce privește termenii 'obversiune' și 'conversiune', pentru că nu ar fi fost clar formulată cerința. 

Vezi aici mai mult: EXCLUSIV BACALAUREAT LOGICĂ 2017. SUBIECT controversat dat elevilor

Potrivit baremului se vor acorda câte 2 puncte pentru: 

”- construirea, în limbaj formal, a obversei conversei propoziției 1 (Po~S) 2 puncte

- construirea, în limbaj natural, a obversei conversei propoziției 1”. 

BACALAUREAT 2017, LOGICĂ. Elevii au avut mari probleme și cu punctul E. Ei au formulat și o petiție, considerând că este în defavoarea elevilor să-i inducă în eroare. 

Iată textul petiției: ”E deja cunoscut pentru toți elevii, mai ales pentru cei care au susținut bacul la logică anul acesta, că punctul E de la subiectul al II-lea a fost schimbat peste noapte pentru a induce elevii în eroare, mai exact, de la conversiune s-a trecut la obversiune. Majoritatea elevilor s-au încurcat la subpunctul b) de la E în care trebuiau sa MENȚIONEZE validitatea raționamentelor și fiind obișnuiți cu modul de prezentare de la conversiune, care apropo, nu era necesară, dar din teama de a nu fi depunctați de unii profesori, care deși nu se cere prezentarea validității, ci doar menționarea, ei  depunctau dacă nu se făcea, elevii menționau și lege distribuirii termenilor, făcând același lucru și la obversiune, și pe lângă menționarea validității au spus și de legea distribuirii termenilor, deși nu era nici necesară, nici corectă. Acum, noi cerem ca domnii corectori să ia în considerare doar menționarea validității/nevalidității în momentul corectării, întrucât, baremul cere doar MENȚIONARE, nu și prezentare.

Petiția poate fi semnată AICI

BACALAUREAT 2017, LOGICĂ. Potrivit baremului, la punctul E se punctează următoarele cu câte 4 puncte: 

”E. a. câte 2 puncte pentru scrierea, în limbaj formal, a fiecăreia dintre opiniile celor doi elevi (X: SeP→Sa~P, respectiv Y: SiP→So~P) 2x2p= 4 puncte b. câte 2 puncte pentru precizarea corectitudinii logice a fiecăruia dintre cele două raţionamente (de exemplu, X: SeP→Sa~P, obversiune validă; Y: SiP→So~P obversiune validă) 2x2p= 4 puncte”

[citeste si]

”Am citit comentarii ale unor profesori care spuneau ca deși ne-a dat corectitudinea logica ca și in barem, dacă am scris și legea distribuirii termenilor, ei, personal, nu vor lua deloc in considerare. Este vorba despre 4p, totalul exercițiului fiind de 8 puncte. Puncte ce fac diferența intre 10 și 9,60 de pilda sau 5 și 4,60. Nu putem spera la norocul de a avea corectori indulgenți când e vorba despre atâtea puncte, sperăm la un comun acord. Acest tip de exercițiu nu a fost predat la clasa deoarece nu a fost întâlnit nici in culegerea de subiecte la logica și nici in modelele de bac propuse de către ei. Va scriu in numele multora, care nu stiu cui sa se exprime.” este mesajul transmis de o elevă redacției DCNews

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2025 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel