"Ion Creangă s-a născut între anii 1887-1889". "Nechifor Lipan stătea pe spate cu faţa în jos". "Manole a pus-o pe Ana la zid şi a început să o lucreze" sunt doar câteva dintre "perlele" care vor smulge zâmbete amare.
Greşelile stârnesc zâmbete, uneori, chiar hohote de râs. Cele de la simularea Bacalaureatului vor stârni cu siguranţă un râs amar, căci este vorba de cei care peste puţin timp vor intra pe piaţa muncii.
Iată câteva dintre "perle".
"Ion Creangă s-a născut între 1887-1889". "Nechifor Lipan stătea pe spate cu faţa în jos". "Manole a pus-o pe Ana în zid şi a încput să o lucreze".
Mireasa cu părul lung de fericire
Imaginaţia pare să nu aibă margini. "Poetul îşi aşteaptă iubita ca împreună să cutremure o bancă". "Poemă "Miorița" circulă pe bază orală, adică nu a fost scrisă, din motive tehnice. În balada "Miorița" este vorba de trei ciobani care complotează împreună să-l omoare pe unul dintre ei. Ciobanul "Mioriței" a spus că la cap să-i puie diverse categorii de fluiere". "Călin ține de mînă o mireasă care are părul lung de fericire. Ea luptă să pună mâna pe dragostea flăcăului".
”Zdreanță”, femeie de moravuri ușoare
Basmele, poeziile, poveştile, toate par a fi încă la modă, dar nu şi citite de cei care au dat acest examen. "Împăratul avea o grădină şi în fund un măr". "Zdreanţă" are drept protagonistă o femeie de moravuri uşoare". "Inima este cel mai important organ genital al omului". "Dintre cele cinci scrisori trimise de Eminescu, prima este considerată a treia. În "Scrisoarea a treia" se desfășoară bătălia de la Rovinari".
[citeste si]
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu