Bacalaureat 2022. Luni, proba la limba şi literatura română/ Vezi subiectele

Bacalaureat 2022. Elevii de clasa a XII-a şi a XIII-a susţin luni, 20 iunie, proba scrisă la limba şi literatura română. 

UPDATE: Iată subiectele la Bacalaureat 2022 - proba la limba şi literatura română 

Sursa: Edupedu.ro

Bacalaureat 2022. Conform datelor înregistrate şi transmise de comisiile judeţene/comisia ISMB de organizare a examenului de Bacalaureat, 126.454 de absolvenţi de liceu (111.329 din promoţia curentă şi 15.125 din seriile anterioare) s-au înscris pentru a susţine probele (integral sau parţial, în funcţie de rezultatele obţinute în sesiunile anterioare şi recunoscute ca atare).

Bacalaureat 2022. Metodologia de organizare şi desfăşurare a examenului prevede că accesul candidaţilor în centrul de examen la probele scrise se face în intervalul 7,30 - 8,30. Timpul destinat elaborării unei lucrări scrise este de 3 ore pentru fiecare probă.

Bacalaureat 2022. Probele sunt monitorizate audio-video. Nu este permis accesul candidaţilor în sălile de examen cu manuale, dicţionare, notiţe, însemnări etc., care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor, şi nici cu telefoane mobile sau cu orice mijloc electronic de calcul/comunicare. Nerespectarea dispoziţiilor referitoare la introducerea de materiale interzise în sala de examen duce la eliminarea candidatului, indiferent dacă materialele interzise au fost folosite sau nu, scrie Agerpres.

Bacalaureat 2022. Proba obligatorie a profilului este programată pe 21 iunie, fiind urmată pe 22 iunie de proba la alegere a profilului şi specializării. Proba la Limba şi literatura maternă se va desfăşura joi, 23 iunie.

Bacalaureat 2022. Afişarea primelor rezultate va avea loc în data de 27 iunie (până la ora 12,00). Pentru depunerea contestaţiilor a fost alocat intervalul orar 12,00 - 18,00, în aceeaşi zi. Afişarea rezultatelor finale este prevăzută în data de 1 iulie.

Bacalaureat 2022. Examenul naţional de Bacalaureat se consideră promovat de către absolvenţii studiilor liceale care îndeplinesc, cumulativ, următoarele condiţii: au susţinut probele de evaluare a competenţelor, au susţinut toate probele scrise şi au fost notaţi cel puţin cu 5 la fiecare dintre acestea, obţinând cel puţin media 6 la probele scrise. 

Dispar unele facultăţi. Vom auzi tot mai rar de specializări ca Fizică, Marketing şi Robotică

Din toamnă, mai multe universităţi mari din ţară elimină din specializările de licenţă. Matematica, fizica, marketingul, robotica şi securitatea sistemelor informatice militare nu vor mai fi o opţiune pentru studenţii din unele oraşe.

Matematica la Universitatea “Ovidius” din Constanța, ‘Teologia ortodoxă didactică” la Universitatea Al.I. Cuza din Iași, Fizica la Universitatea din Oradea, Marketingul la Universitatea din Pitești se numără printre specializările care intră în lichidare la instituțiile de învățământ superior începând de anul viitor, potrivit unor schimbări puse în consultare pe site-ul Ministerului Educației. Alte programe la care urmează să se renunțe: Securitatea sistemelor informatice militare la Academia Tehnică Militară, dar și Limbile moderne aplicate și Dreptul la Universitatea de medicină și științe din Târgu Mureș.

Documentele puse în consultare, ce vizează modificarea unei Hotărâri de guvern privind domeniile, specializările și programele de studii universitare în 2022-2023, cuprind o anexă referitoare la “Specializări/Programe de studii universitare care intră în lichidare începând cu anul universitar 2022-2023”, informează edupedu.ro. 

CITEŞTE MAI MULTE AICI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2025 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel