Ministrul interimar al Educaţiei, Liviu Pop, a declarat că Bacalaureatul din 2013 ar putea să se desfășoare fără camerele de supraveghere.
În 2012, la Bacalaureat, vor fi folosite camere de supraveghere, însă, începând cu 2013, ele ar putea să fie scoase, a anunţat ministrul Educaţiei, Liviu Pop, luni seara, la Gândul live. Supravegherea la BAC ar urma să fie făcută, în acest caz, de voluntari.
"Mă gândesc la o metodologie de bacalaureat anul viitor care să nu prevadă camere de luat vederi în sălile de clasă. Să vină voluntarii să se implice mai mult, studenţii, ONG-urile care vor să asigure transparenţa. Nu cred că în România trebuie să mergem pe premisa că profesorul are intenţia sau interesul să nu facă dreptate şi să supravegheze corect. Cred că am depăşit această barieră", a spus Liviu Pop.
Ministrul a precizat că la BAC 2012 camerele vor fi menţinute şi vor funcţiona în toate sălile de clasă. De asemenea, a spus el, vor fi orientate către elev.
Pop a adăugat că o parte dintre camerele de la Bacalaureat ar putea fi folosite pentru funcţionarea unui program "Big Brother" anti-violenţă în şcoli. Acesta ar urma să devină funcţional din septembrie acest an, iar, pentru achiziţionarea camerelor, suma estimată este în jur de 14 milioane de lei.
Totodată, Ministerul Educaţiei ia în calcul introducerea bacalaureatului diferenţiat din 2013, cu doi ani mai devreme decât prevede în prezent legea. Pentru acest lucru, a explicat ministrul Liviu Pop, este nevoie de acordul elevilor de clasa a XI-a şi a părinţilor acestora. Consultarea se va face până la 15 iunie printr-un referendum.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News