Dacă ți-e poftă de un desert turcesc aromat, poți încerca Baclava Caju. Iată cum se prepară rețeta...
Ingrediente
1 pachet foi plăcintă
250 gr alune caju
200 gr nuci
100 gr zahăr
1 linguriţa scorţişoară
1 linguriţa cardamom
1 linguriţa cuişoare
100 gr unt
Sirop
350 gr zahăr
100 gr miere
250 ml apă
suc de la 1/2 lămâie
câteva cuişoare
Cum se prepară
Se pun pe foc toate ingredientele de la sirop şi se fierb 10 minute la foc mediu, amestecând din timp în timp. Apoi se lasă la răcit la temperatura camerei. Se pun nucile în robo t(sau maşina de cafea), cu aromele şi zahărul. Se dau câteva pulsuri, ca să se toace nucile, dar să nu fie prea fin măcinate.
Se unge o foaie de plăcintă cu unt topit. Se pune altă foaie deasupra ei şi se repetă operaţia. O să avem 3 straturi de foi, o ungem şi pe cea de deasupra. Apoi pliem foile pe lăţime, ca să obţinem o nouă foaie cu 6 straturi, potrivit e-retete.ro. Punem foaia într-o tavă în care am pus hârtie de copt. Tava are dimensiunile 23 x 33 cm.
Adăugăm 1/2 din amestecul aromat de nuci. Apoi mai facem un strat de foi unse, le punem deasupra, le presăm bine şi punem restul de nuci. Terminăm cu altă foaie de plăcintă. La sfârşit avem 3 straturi de foi de plăcintă şi între ele 2 de nuci
Tăiem frumos cu un cutter (tăietura iese foarte fină) în pătrate sau romburi până la ultimul strat de plăcintă. Decorăm cu cuişoare, înfigând câte unul în fiecare romb obţinut. Apoi puneţi la cuptor la 180C pentru 40 min, până se rumenesc.
O scoatem şi, aşa fierbinte, turnăm siropul peste toată suprafaţa. Se lasă la frigider câteva ore înainte de a o consuma.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News