Baconschi: Apartenenţa Turciei la UE ar consolida Uniunea ca actor global

Teodor Baconschi
Teodor Baconschi

Ministrul de Externe, Teodor Baconschi, a spus diplomaților turci, la Ankara, că în opinia României, apartenenţa Turciei la UE ar consolida Uniunea ca actor global, oferindu-i o relevanţă geostrategică mai mare.

"România consideră că apartenenţa Turciei la UE ar consolida Uniunea ca actor global şi i-ar da o relevanţă geostrategică mult mai mare", a declarat Baconschi. Ministrul român a adăugat însă că aderarea la UE s-a făcut în toate cazurile după îndeplinirea tuturor criteriilor. "Pe de altă parte, toţi noii membri au devenit membri cu drepturi depline după ce au îndeplinit toate criteriile de aderare şi au negociat toate capitolele", a spus el.

Baconschi a mai spus că România susţine liberalizarea vizelor între Turcia şi UE. Susţinerea aderării Turciei la UE a fost de asemenea menţionată de ministrul de Externe în discuţia cu preşedintele Abdullah Gul. Ministrul a apreciat că România va continua să fie "un prieten statornic al Turciei în contextul UE şi un partener apropiat în NATO".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel