Friptura de miel prezentă pe mesele românilor de Paște 2018 trebuie să fie însoțită de baiț sau marinată, după cum se spune în unele zone din România.
Baiț de miel. Rețetă Paște 2018. Ingrediente:
1 l vin alb
100 ml ulei de măsline
sare de mare
piper mozaic
1 căpățâna usturoi
câteva crenguțe rozmarin
câteva crenguțe mentă
câteva crenguțe cimbrișor
câteva foi de dafin
Baiț de miel. Rețetă Paște 2018. Mod de preparare:
Punem carnea în tavă și turnăm uleiul și vinul alb peste ea. Tăiem căpățâna de usturoi în două și o punem în tavă. Așezăm, din loc în loc, crenguțele de mentă, de cimbrișor, de rozmarin și foile de dafin. Asezonăm cu sare de mare și piper proaspăt râșnit.
[citeste si]
Dăm la frigider pentru cel puțin 3-4 ore, de preferat cu o zi înainte. Înainte să dăm friptură la cuptor completăm cu apa cât să o acopere.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News