"Balamucul nu e doar la Interne, e şi la Finanţe! Când crapă, Dumnezeu cu mila!". Cătălin Harnagea, fost şef SIE, spune ce a declanşat protestele spontane la mai multe administraţii fiscale din ţară

Foto: Inquam Photos/ Octav Ganea
Foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

Cătălin Harnagea, fost şef SIE, a comentat situaţia tensionată în rândul angajaţilor din Finanţe.

Joi dimineaţă au avut loc proteste spontane la mai multe administraţii fiscale din ţară, printre care Dolj, Bacău, Alba, Baia-Mare, a anunţat Blocul Naţional Sindical (BNS). 

Toţi cei aproximativ 150 de angajaţi ai Administraţiei Finanţelor Publice din Arad care se aflau la serviciu joi dimineaţă au întrerupt lucrul şi au început un protest spontan pe holurile instituţiei şi în curte. Angajaţii au oprit lucrul în jurul orei 09.00, inclusiv programul cu publicul, şi stau pe holurile instituţiei sau în curte, pentru că nu au autorizaţie de protest în stradă.

„Protestul spontan s-a declanşat de la vestea că pe ordinea de zi a şedinţei Guvernului de astăzi nu a fost introdus actul normativ privind egalizarea salariilor. Este decizia Coaliţiei de guvernare, care în urmă cu două săptămâni, când se protesta, ne promitea rezolvarea acestei probleme. Toţi angajaţii care sunt la lucru au oprit brusc lucrul”, a declarat, pentru Agerpres, liderul Sindicatului Finanţe Arad, Ioan Trifa.

Cătălin Harnagea, fostul şef al Serviciului de Informații Externe în perioada 1997-2001, a venit cu mai multe observaţii în platoul România TV şi a spus care ar fi motivele pentru care şi alte oraşe din ţară s-au mobilizat în proteste:

"Ministrul Boloş, când a vorbit acum o săptămână cu cei din minister şi le-a comunicat că o să le mărească salarii, că o să le dea sporuri şi aşa mai departe, s-a referit doar la Bucureşti. Şi atunci restul a zis... dom'le, stai puţin! Păi, noi de la Moineşti, noi de la Iaşi ce facem? Doar Bucureştiul?

Adică... balamucul nu e doar la Interne, balamucul e şi la Finanţe! Eu nu ştiu până acum vreun minister care să nu fi fost atins, aşa, de povestea asta cu una spunem, alta facem, mai chemăm pe cineva, mai stăm puţin şi vedem... până crapă. Şi când crapă, Dumnezeu cu mila!" a spus Harnagea.

Reamintim că sindicaliştii din administraţiile fiscale din ţară au organizat, marţi, între orele 8.00 şi 10.00, o grevă de avertisment, în timp ce în faţa Ministerului Finanţelor a avut loc un miting de protest, angajaţii fiind nemulţumiţi de măsurile propuse pentru reducerea cheltuielilor bugetare. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel