Bălănescu, mesaj de mulțumire pentru Romașcanu, la Gala Premiilor Marii Loji Naționale din România

Radu Bălănescu Foto: Crișan Andreescu
Radu Bălănescu Foto: Crișan Andreescu

Prof. univ. dr. Radu Bălănescu, Marele Maestru al Marii Loji Naționale, a mulțumit senatorului Lucian Romașcanu pentru că a fost de acord să încheie un parteneriat între Ministerul Culturii și Marea Lojă Națională din România. 

„Am mulțumiri speciale pentru două persoane. Pentru domnul senator Lucian Romașcanu care din poziția sa, la momentul respectiv, de ministru al Culturii, a agreat să semnăm acest parteneriat între Ministerul Culturii și Marea Lojă Națională din România. Va mulțumesc, domnule senator! Înțelegând din primul moment importanța acestui eveniment pentru societatea civilă din care facem cu toții parte.

Dacă vreți, din punctul meu de vedere, înseamnă punerea în practică a acelei sintagme care se numește open mind. Da, cred că toți cei prezenți în această seară, și cei care au anunțat că vin, din păcate, o agendă extrem de încărcată nu le-a permis să o facă, fac parte din această categorie, care vor asigura cu siguranță drumul României către locul pe care merită să-l ocupe în Europa și în lume. Am această convingere.”, a spus Prof. univ. dr. Radu Bălănescu la Gala Premiilor Marii Loji Naționale. 

 

VEZI ȘI: Bălănescu, Marele Maestru al Marii Loji Naționale, observație interesantă despre noul program de guvernare sub conducerea premierului Ciolacu 

Fără a face politică, Prof. univ. dr. Radu Bălănescu a spus că se bucură că a văzut o preocupare, în noul program de guvernare, către niște domenii esențiale - sănătate, cultură, educație.

„Am citit noul program de guvernare. Mă bucur, fără a face politică, să spun că am văzut o preocupare intensă pentru ceea ce înseamnă sănătate, educație, cultură, domenii de activitate pe care Marea Lojă Națională din România și le-a asumat în a le sprijini în societatea civilă. Este un lucru foarte important că aceste lucruri se întâmplă”, a zis Radu Bălănescu, Marele Maestru al Marii Loji Naționale.

Un Nobel românesc

Declarațiile au fost făcute în cadrul unui eveniment foarte important - Gala Premiilor Marii Loji Naționale din România 2023. Despre acest eveniment, Remus Borza a spus că este un Nobel românesc.

„Gala Premiilor Marii Loji Naționale din România, eveniment ajuns la a X - a ediție, a devenit datorită anvergurii, notorietății și respectabilității un proiect identitar, nu doar pentru masonerie ci însăși pentru societatea românească în ansamblul ei. ... Citește mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel