Balena „spion” rusească nu ar fi fost împușcată. Ce spun autoritățile Norvegiei

Foto cu caracter ilustrativ: Unsplash
Foto cu caracter ilustrativ: Unsplash

O balenă beluga, cunoscută sub numele de Hvaldimir, descoperită în urmă cu cinci ani în apele norvegiene cu un ham legat în jurul gâtului, a fost găsită moartă pe 31 august, însă decesul nu a fost legat de activitatea umană, au declarat luni autoritățile norvegiene, scrie Reuters.

Cadavrul balenei Hvaldimir, un nume rezultat din combinația cuvântului norvegian pentru balenă și prenumele președintelui rus Vladimir Putin, a fost observat plutind în largul mării de către un pescar și fiul său, în sudul Norvegiei.

Hvaldimir a devenit un subiect de interes mediatic în 2019, când a fost descoperită în apropierea coastelor arctice ale Norvegiei, purtând un ham care părea să aibă un suport pentru o cameră mică. Apropierea geografică dintre Norvegia și Rusia, care împart o graniță maritimă în Arctica, a dat naștere la glume că balena ar putea fi un spion rus.

În urma morții balenei, două grupuri pentru drepturile animalelor au depus o plângere, solicitând o anchetă privind circumstanțele decesului, iar poliția norvegiană a deschis o investigație.

Autopsia a relevat că în gura balenei era blocat un băț de 35 cm lungime și 3 cm lățime, conform declarațiilor poliției din districtul South West. "Autopsia a arătat că stomacul balenei era gol și, în plus, majoritatea organelor erau descompuse," au spus autoritățile.

Investigațiile nu au indicat nicio dovadă că activitatea umană a contribuit direct la moartea lui Hvaldimir, au subliniat autoritățile, anunțând că nu vor continua ancheta.

Organizațiile pentru drepturile animalelor susținuseră inițial că balena ar fi fost împușcată, însă poliția a infirmat această ipoteză. Hvaldimir prezentase câteva răni, dar acestea au fost descrise ca fiind "superficiale", fără nicio dovadă care să sugereze că balena ar fi fost împușcată.

Un raport complet despre decesul lui Hvaldimir va fi publicat în aproximativ două săptămâni, au adăugat autoritățile.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
NoMy - smt4.5.3
pixel