Balmoșul este un fel de mâncare foarte îndrăgit de către români. Preparatul tradițional, din zona Bucovinei, se prepară ușor, iar gustul este excelent.
Ingrediente
- 1 kg mălai
- 350 g unt
- 2 litri smântână
- 1 ou
- 600 g brânză de oaie
- 250 g caș
- sare
- lapte acru/covăsit
Balmoș ca în Bucovina. Una din mâncărurile de bază ale ciobanilor din pitoreasca zonă a Bucovinei, balmoșul este de multe ori confundat cu o banală mămăligă. Da, are la bază tot mălaiul, dar nu se fierbe în apă ci în zer (sau jintuială). De fapt, ce spunem noi? Faceți și vă vețti da seama clar de diferență!
Balmoș ca în Bucovina. În primul rând vă spunem că dacă nu aveți de unde lua zer, îl puteți înlocui cu o smântână mai ușoară, cât mai apoasă, scrie retete.unica.ro. Astfel, într-o oală înaltă puneți untul la topit, asezonat cu un pic de sare. Apoi turnați deasupra zerul/smântâna și lăsați la fiert, la foc mic.
Vezi și: Pandișpan cu ness și dulceață. Rețeta perfectă pentru weekend
Balmoș ca în Bucovina. Când începe să clocotească, turnați mălaiul treptat și cernut – ca pentru mămăligă. Amestecați un pic să nu facă deloc cocoloașe și lăsați la fiert 15 minute. Puneți oul, amestecați. Radeți brânza peste balmoșul care se formează în oală și amestecați temeinic. Când începe să se desprindă de pe oală, mai lăsați 5 minute și dați la o parte de pe foc.
Balmoș ca în Bucovina. Se servește cu caș fărâmițat deasupra și cu lapte acru din belșug.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu