Nutriţioniştii recomandă consumul de apă cu lămâie în fiecare dimineaţă. Iată ce beneficii minunate are...
Vitamina C din lămâie acţionează asupra celulelor deteriorate ale pielii, susţine refacerea acestora, reduce petele şi ridurile profunde. Umplută cu elemente utile, pielea este restaurată din interior, ceea ce ajută la combaterea unor imperfecţiuni ale tenului (coşuri, puncte negre şi alte pete). Efectul purificator al apei cu lămâie ajută, de asemenea, organismul să se recupereze după boală, scrie Rador, citând Zdrave.
Apa cu lămâie ajută la întărirea imunităţii prin prevenirea sau combaterea bolilor şi uşurează foarte mult munca rinichilor.
Astmul sau bronşita pot fi ameliorate cu apă cu lămâie. Desigur, problema nu va dispărea dacă se consumă doar un pahar de apă cu lămâie pe zi, dar va ajuta la îmbunătăţirea activităţii sistemului respirator. Este indicat ca apa cu lămâie consumată în mod regulat să fie băută cu un pai, pentru a proteja smalţul dinţilor.
Citește și:
Albușul de ou, un adevărat medicament. Ce afecțiune ar putea trata
Albușul de ou ar putea trata o afecțiune destul de des întâlnită, potrivit descoperirii făcute de mai mulți oameni de știință.
Oamenii de ştiinţă chinezi au ajuns la concluzia că albuşul de ou este un adevărat medicament împotriva hipertensiunii arteriale, susţinând chiar că în unele cazuri, poate înlocui pastilele pentru reducerea tensiunii. Experimentele efectuate de cercetători au arătat următoarele: peptida RVPSL conţinută în ouăle de găină determină organismul să funcţioneze în aşa fel, încât tensiunea arterială să nu crească, scrie Rador, citând Zdrave.
După cum explică experţii, această peptidă blochează producţia de substanţe care provoacă o creştere a tensiunii arteriale. 50 de grame de peptidă RVPSL sunt aproximativ echivalentul a două ouă de găină. O astfel de doză de substanţă are acelaşi efect ca 10 miligrame de captopril - un preparat medicamentos administrat pacienţilor hipertensivi, explică oamenii de ştiinţă.
Cercetătorii au mai raportat că peptida în cauză, care face parte din albuşul de ou, scade hipertensiunea arterială chiar şi după prepararea termică. De aceea, medicii chinezi recomandă ca albuşurile de ou de găină să fie consumate atât pentru prevenirea, cât şi pentru tratamentul hipertensiunii. Şi nu în ultimul rând, în comparaţie cu medicamentele, peptida nu provoacă efecte secundare, mai notează cercetătorii.
Alimentele care pot reduce simptomele artritei: "Distribuie corect calciul în oase şi în articulaţii"
Pentru reducerea simptomelor artritei, este esenţial să includeţi în dietă alimente care sunt sănătoase pentru oase şi articulaţii, potrivit Daily Express. Acestea, după cum se precizează un articolul din publicaţia Daily Express, includ alimente bogate în potasiu.
Potasiul din alimente este important pentru sănătate. Ajută la echilibrarea excesului de sodiu, reduce retenţia de lichide şi distribuie corect calciul în oase şi în articulaţii, notează dr. Claire Morrison, potrivit Rador.
Alimentele care conţin o cantitate mare de potasiu sunt pepenii, portocalele şi caisele. După cum a explicat expertul, 100 g de banană conţine 358 mg de potasiu, pepenele galben - 267 mg, portocalele - 181 mg şi caisele - 259 mg.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu