Banca Israelului scoate 30 de miliarde de dolari în piaţă pentru a linişti cursul valutar

Fotografie de la cottonbro studio, Pexels
Fotografie de la cottonbro studio, Pexels

După atacul grupării Hamas, Banca Israelului e nevoită să ia măsuri pentru a calma volatilitatea monedei naţionale. 

Luni dimineaţă, banca Israelului a anunţat că va pune în piaţă 30 de miliarde de dolari pentru a menţine stabilitatea ţării, după atacul lansat de gruparea Hamas sâmbătă. 

"Banca va continua să opereze în piaţă în perioada următoare, pentru a modera volatilitatea ratei de schimb pentru shekel, dar şi pentru a asigura lichidităţile necesare pentru funcţionarea corectă a pieţei", a transmis banca centrală conform Reuters. 

Banca Israeului transmite că va asigura lichidităţi şi prin mecanismele SWAP, în valoare de până la 15 miliarde de dolari. 

Biden a anunţat sprijin suplimentar pentru Israel 

Preşedintele american Joe Biden a dispus un "sprijin suplimentar" din partea Statelor Unite pentru Israel, în urma atacurilor fără precedent ale organizaţiei palestiniene Hamas dinspre Fâşia Gaza, a anunţat Casa Albă duminică, potrivit AFP.

"Preşedintele a ordonat un sprijin suplimentar pentru Israel în urma atacului terorist fără precedent al Hamas", a transmis executivul american într-o scurtă declaraţie.

Anunţuri mai specifice ar putea veni mai târziu în cursul zilei, a declarat anterior secretarul de stat american Antony Blinken.

"Ne uităm la noile cerinţe specifice ale israelienilor. Cred că probabil veţi şti mai multe despre asta astăzi", a declarat el duminică dimineaţă la CNN.

Contactele la nivel înalt dintre oficialii americani şi israelieni s-au intensificat după ofensiva surpriză lansată din Fâşia Gaza de mişcarea islamistă palestiniană Hamas, iar cele două părţi au avut în special o "discuţie aprofundată" cu privire la nevoia de ajutor militar, a declarat sâmbătă seara un înalt oficial de la Casa Albă, scrie Agerpres. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel