Banca Mondială laudă politicile monetare din Polonia și Ungaria

Banca Mondială laudă politicile monetare din Polonia și Ungaria / Sursă foto: Pixbay
Banca Mondială laudă politicile monetare din Polonia și Ungaria / Sursă foto: Pixbay

Creșterea comerțului și ratele dobânzilor aproape de zero din Polonia și Ungaria vor stimula economiile Europei Centrale să crească cu 3,6 la sută în 2021, potrivit Franziska Ohnsorge de la Banca Mondială.

Franziska Ohnsorge, expertul responsabil cu previziunile Băncii Mondiale, este optimistă cu privire la perspectivele pentru Europa Centrală și piețele emergente. Cu toate acestea, ea crede că prognoza are un factor de risc ridicat din cauza incertitudinii cauzate de pandemie. Este nevoie de mai mult timp pentru ca pandemia să se retragă, iar turismul va scădea mai ales dinamica de creștere, în special în statele care sunt mai dependente de acel sector al economiei.

Pandemia poate da un impuls suplimentar automatizării și digitalizării, ceea ce poate contribui la ducerea economiilor emergente la un nivel mai ridicat de productivitate în valorile lanțului global de aprovizionare.

Ohnsorge consideră că injectarea de fonduri UE ar putea ajuta Europa Centrală să crească atât investițiile, cât și creșterea în regiune. Aceasta a mai spus că previziunile despre defalcarea lanțurilor de aprovizionare globale nu s-au împlinit și, ca urmare, comerțul mondial a revenit la niveluri pre-pandemice.

Expertul Băncii Mondiale susține că „pandemia poate da un impuls suplimentar automatizării și digitalizării, ceea ce poate contribui la ducerea economiilor emergente la un nivel mai ridicat de productivitate în valorile lanțului global de aprovizionare, mai ales dacă acest lucru este susținut de investiții în transporturi și comunicații digitale. Acest lucru ar putea deschide noi posibilități pentru Europa Centrală în cadrul lanțurilor valorice globale care promovează comerțul, investițiile străine directe și transferul de know-how”, a spus Franziska Ohnsorge, potrivit RMX.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel