Banca Mondială vorbește și ea despre Apocalipsă

Apocalipsa
Apocalipsa

De regulă despre Apocalipsă au vorbit profeții, Biblia și impostorii. Mai nou Banca Mondială vorbește și ea, într-un raport alarmant, despre traiectoria distructivă pe care o are Terra.

Banca Mondială a prezentat un raport alarmant privind viitorul planetei. Potrivit documentului, Pământul se află în prezent pe o traiectorie distructivă.

"Pământul se va confrunta cu un val de dezastre fără precedent, dacă guvernele lumii nu iau măsuri urgente în privinţa încălzirii globale", se arată în raport

Intitulat "Turn down the heat" adică, "Reduceţi Căldura.", raportul avertizează că politicile actuale ne îndreaptă spre un scenariu dezastruos. Planeta se va încălzi cu aproximativ 4 grade Celsius până la sfârşitul secolului, având efecte catastrofale asupra mediului.

Sudul Europei va fi afectat de secetă şi temperaturi extreme, în timp ce în nord vor fi mai multe precipitaţii decât în mod normal, mai ales pe timpul iernii. Europa va avea parte de ierni extreme, din cauza modificării tiparelor vânturilor. Nici verile nu vor fi mai plăcute, întrucât va fi o frecvenţă mult mai mare a valurilor de caniculă.

America şi Orientul Mijlociu vor fi şi ele afectate de secetă. În cele mai calde luni ale anului, temperaturile vor fi cu 9 grade mai mari decât astăzi şi vor atinge, astfel, nivele specifice deşerturilor din Libia. În plus, seceta va afecta producţia agricola şi ar putea duce la o criză alimentară.

În paralel, Asia va fi ameninţată de furtuni şi inundaţii. Potrivit raportului publicat de banca Mondială, cele mai expuse ţări sunt Vietanmul şi Bangladeshul.

În plus, în Africa pândeşte pericolul epidemiilor. Roiurile de insecte ar putea deveni mai numeroase, stimulate de încălzirea climei. Astfel, bolile transmise prin înţepături ar scăpa practic de sub control.

"Având în vedere că nu ştim dacă ne vom putea adapta la astfel de schimbări climatice, încălzirea cu 4 grade Celsius pur şi simplu nu trebuie să aibă loc - trebuie să reducem căldura. Doar acţiunile imediate, internaţionale, de cooperare, pot să împiedice acest lucru", arată Banca Mondială.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2025 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: publicitate@dcnews.ro
pixel