Mirela Iovu, vicepreședinte CEC Bank, a făcut o serie declarații neașteptate cu privire la oamenii care au datorii la bănci.
Mirela Iova s-a arătat dezamăgită că metodele folosite în Antichitate împotriva datornicilor nu mai sunt valabile acum, ba chiar, odată cu aprobarea legii falimentului personal, celor care nu pot să îşi mai plătească creditele li se mai dă o şansă.
"Nu știu câți dintre dumneavoastră cunoașteți cum erau tratați faliții în Roma Antică. Faliții, în funcție de numărul creditorilor, erau uciși și tăiați în atâtea bucăți câți creditori aveau. În Evul Mediu se folosea stâlpul infamiei și mai era obiceiul legării de un catarg în piața publică sau purtarea datornicului pe străzi. Există și închisoarea datornicilor, unde capul familiei era încarcerat. Și noi, în Codul Civil de la 1864 aveam închisoarea datornicilor. Dar, în decursul anilor s-a ajuns de la uciderea debitorului, până la acordarea unei a două șanse, în 2014", a spus Mirela Iovu.
"Nu se mai vorbește despre debitorul de rea credință. Azi vorbim de debitori onești cărora trebuie să li se acorde a doua șansă", a mai zis vicepreședintele CEC Bank.
"Nu aș vrea să generalizez și să spun că toți cei care intră în insolvență o fac în mod fraudulos", a punctat Mirela Iovu, scrie Hotnews.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Anca Murgoci